Raatuse nakatunud tudengite ühispöördumine: mingit pidu pole olnud (27)

Aet Rebane
, ajakirjanik
Copy
Reedest alates töötavad Raatuse tänava ühiselamus kaitseriietuses inimesed, sest praegu selles majas elavast ligi 300 tudengist 16 on andnud positiivse koroonaproovi. Vähemalt kaks nädalat peavad nüüd kõik seal elama kolmes tsoonis, seda kontrollib nii terviseamet kui ka politsei.
Reedest alates töötavad Raatuse tänava ühiselamus kaitseriietuses inimesed, sest praegu selles majas elavast ligi 300 tudengist 16 on andnud positiivse koroonaproovi. Vähemalt kaks nädalat peavad nüüd kõik seal elama kolmes tsoonis, seda kontrollib nii terviseamet kui ka politsei. Foto: Sille Annuk

Kulutulena levis reedel uudis, et Tartumaal on lisaks Tabivere hooldekodule teinegi koroonakolle, nimelt osutusid positiivseks Tartus ülikooli Raatuse tänava ühiselamu kuue inimese koroonaviiruse testid. Samal päeval allkirjastas peaminister Jüri Ratas otsuse, mille kohaselt pandi Raatuse ühiselamu politsei valve alla ja selle 280 elanikku ei tohi hoonest lahkuda.

Nädalavahetus tõi selles ühiselamus haigestunutele lisa: terviseamet korraldas kõigi majaelanike testimise, mille tulemusel oli pühapäeva hommikuks positiivse koroonaproovi andnud 16 üliõpilast.

Kõigest hoolimata oli ühiselamus täna hommikul rahulik. Fuajees olid valves kaitseülikondades politseinikud ja abipolitseinikud, seal askeldasid ka terviseameti töötajad. Tunni jooksul käis üks üliõpilane prügi välja viimas. «Üliõpilased on koostööaltid ning probleeme pole,» kinnitas terviseameti Lõuna regionaalosakonna menetlusjuht Anu Aonurm-Helm.

Kommentaarid (27)
Copy
Tagasi üles