Kuremaa loss saab uue katuse

Tartu Postimees
Copy
Kuremaa mõis.
Kuremaa mõis. Foto: Kristjan Teedema

​Uuel nädalal alustatakse Jõgeva maakonnas asuva Kuremaa mõisa peahoone katuse vahetus, et säästa ja päästa ajalooliselt olulist hoonet lagunemisest.

Jõgeva abivallavanem Mati Kepp rääkis, et praegu on alustatud tellingute paigaldamist ning objekt antakse ehitajale üle eeloleva nädala keskel. Esimene töö on katusealuse puhastamine.

Lossi ümbrus on piiratud aiaga, et vältida inimeste sattumist ehitusalale. Mati Kepi sõnul jääb lossi peasissekäik avatuks ning kui eriolukord lõpeb, ei takista katusetööd lossis ürituste korraldamist.

Kuremaa turismi- ja arenduskeskuse juhataja Tiina Tegelmann rääkis, et 16. aprillil toimus kõigi asjaosaliste osalusel laiendatud töökoosolek. «Õhkkond oli positiivne ja rõõmus ning oleme valmis tööle asuma,» sõnas lossi perenaine. Tegelmann kiitis head koostööd omavalitsusega ning Jõgeva valla juhtide ja ametnike tuge arupidamistel ja  tööde kavandamisel. «Oluline on meeskonnatöö ning kõik osalised toimivad ühe meeskonnana,» märkis ta.

«Olen pärandi usku ja pean väga tähtsaks meie juurte püsimist, samuti piirkondlikult olulise hoidmist. Kuremaa oma loo säilitamine ja mõisakultuuri edasikandmine täidab mõlemat eesmärki,» lausus Tegelmann ja lisas, et tähtis on luua ka hea stardiplatvorm järgmistele tegutsejatele.

Kuremaa mõisa peahoone katuse projekteeris ja ehitab OÜ OMA Fassaad. Riigilt on tööde teostamiseks saadud 120 000 eurot ning valla osalus on 90 000 eurot. Uue katuse alla saab loss augustis-septembris.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles