Jahe ilm ja eriolukord võivad põhjustada hiliskevadise korterivarguste laine (1)

Tartu Postimees
Copy
Kortermajad.
Kortermajad. Foto: Sille Annuk

Jahedad ilmad koos eriolukorraga võivad hiliskevadel põhjustada korterivarguste laine, näitab turvafirma Rapid Security varavastaste kuritegude analüüsist. 

«Märtsis kasvab tavaliselt suvilavarguste hulk hüppeliselt, sest inimestel on argitarbed ja tehnika juba suvilas, aga ise elavad veel poole kohaga linnas,» selgitas turvaekspert ja Rapid Security juhataja Vallo Põldma. «Tänavu oli sellist pendeldamist vähem ja inimesed eelistavad ilmselt esimestel soojadel nädalatel ühekorraga maakodudesse sisse kolida.» 

Põldma kinnitusel võib see aga tähendada hulga linnakorterite äkilist tühjaks jäämist, mis ilmselt ahvatleb korterivargaid. «Linnast välja kolimise aegu on korterivarguste kõrghooaeg nagunii, äkiline tühjenemine võib seda tänavu võimendada,» täpsustas ta.

Suvilavarguste kõrghooaeg saabub tavaliselt juunis-juulis, kui vargad ei sihi tühje suvilaid, vaid üritavad pererahva magades või eemal viibides hoovist või lukustamata uksest-aknast kaasa haarata rahakotte, olmeelektroonikat või väiksemat tehnikat. 

Põldma rõhutas, et valvekoera järel tõhusaim kaitse murdvaraste vastu on nähtav ja toimiv videovalvesüsteem. «Murdvargad valivad ohvreid, üle 98 protsendi sisse murtud korteritest on ilma videovalve või signalisatsioonita,» rõhutas Põldma. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles