Vaksali ja Tähtvere linnaosasid ühendav kergliiklustee valmib järgmise aasta lõpuks

Tartu Postimees
Copy
Jalgratas. Foto on illustratiivne.
Jalgratas. Foto on illustratiivne. Foto: Sille Annuk

Tartu linnavalitsus alustab uue kergliiklustee ehitamisega teelõigul Vaksali – Fr. Tuglase – Fr. R. Kreutzwaldi. Vaksali ja Näituse tänava ristmikust Rohelise Pargini ulatuv 3,2 kilomeetri pikkune kergliiklustee saab valmis 2021. aasta lõpus.

Abilinnapea Raimond Tamm selgitas, et uus kergliiklustee on oluline osa ülelinnalise kergliiklusteede võrgustiku väljaarendamisest. «Eesmärk on muuta linnaosade vahel jalgsi ning rattaga liikumine ohutumaks ja mugavamaks. Rajatavad jalg- ja jalgrattateed ühendavad ettevõtteid ja õppeasutusi ning aitavad luua paljudele õpilastele ja tudengitele ohutuma koolitee,» lausus Tamm.

Vaksali – Fr. Tuglase – Fr. R. Kreutzwaldi kergliiklustee ehitamisel rajatakse lõigule raudteekoridoriga paralleelselt kulgev jalgratta- ja jalgtee, mis on varustatud parkimiskohtade, puhkealade, haljasalade ja bussiootepaviljonidega, ning rekonstrueeritakse olemasolevad sõiduteed. 

Tööde käigus ehitatakse välja Tartu näituste messikeskuse ja maaülikooli jaoks oluline sõidutee, mis saab alguse Fr. Tuglase ja Vaksali tänava ristmikult ning ulatub Fr. R. Kreutzwaldi tänavani. Uued jalgteed hakkavad ühendama Fr. R. Kreutzwaldi tänavat maaülikooli veterinaarmeditsiini õppehoone ning Tartu waldorfgümnaasiumiga, et jalakäijad saaksid ohutult bussipeatustest õppehooneteni liikuda.

Kergliiklustee valmib tuleva aasta lõpuks.
Kergliiklustee valmib tuleva aasta lõpuks. Foto: Tartu linnavalitsus

Turvalisemaks liiklemiseks võetakse kasutusele punast värvi asfaldikate kohtades, kus kergliiklejate ning mootorsõidukite liikumistrajektoorid ühtivad. Vaegnägijate jaoks paigaldatakse taktiilsed tehiskividest plaadid teeületuskohtadesse ja suunavad plaadid Vaksali tänaval asuvatesse bussipeatustesse.

Linnavalitsus tunnistas Vaksali – Fr. Tuglase – Fr. R. Kreutzwaldi kergliiklustee ehitamise riigihankel edukaks AS TREFi pakkumise maksumusega 2,9 miljonit eurot. Ehitamist rahastatakse Euroopa Liidu regionaalarengu fondist «Linnapiirkondade jätkusuutlik areng» ja Tartu linna rahast. Uus kergliiklustee valmib järgmise aasta lõpuks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles