Tartu ülikoolis jätkub semestri lõpuni e-õpe ning lõpuaktused jäävad ära

Tartu Postimees
Copy
Aktus Tartu ülikooli aulas.
Aktus Tartu ülikooli aulas. Foto: Sille Annuk

Tartu ülikool ei korralda sel suvel lõpuaktuseid, kuna neile koguneb palju rahvast ja on võimatu vältida lähikontakte. Kokku ei tulda ka enne ning ainetes, kus on võimalik korraldada virtuaalset õppetööd, jätkub see semestri lõpuni sel viisil.

Ülikooli kodulehel on kirjas, et kui koroonaviirus taandub, on sarnaselt koolidega võimalik mai teisel poolel taastada õppetöö väikestes rühmades. «Peame silmas praktikume ja vajaduse korral ka eksameid ehk tegevust, mida on keeruline või võimatu teha arvuti vahendusel,» on täpsustatud kodulehel.

Lõpliku otsuse õppetöö taastamise mahu ja aja kohta teeb ülikool pärast läbirääkimist haridus-ja teadusministeeriumiga. Täpne teave konkreetsete ainete kohta saadetakse nendes osalejatele.

Ülikooli lõpudiplomi saab kätte oma struktuuriüksusest juuni teisel poolel. Täpse kättesaamiskoha ja -aja saadab ülikool kõigile lõpetajatele ja see teave pannakse välja ka kodulehele. Lõpudiplomit saab vajaduse korral välja võtta ka volitatud esindaja või selle saab lasta endale saata postiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles