Kevadvaheaeg tuleb sel aastal teisiti

Tartu Postimees
Copy
Ornitoloogiaühing kutsub igas vanuses noori alustama koolivaheajal aiapäeviku pidamist.
Ornitoloogiaühing kutsub igas vanuses noori alustama koolivaheajal aiapäeviku pidamist. Foto: Urmas Luik

Tartu linna asutused pakuvad noortele eriolukorras võimalusi 20.–26. aprillil kestval vaheajal kodus püsides meelt lahutada. 

Vaheaja tegevuste kavasse on pikitud tegevusi erinevate huvidega ja eri vanuses noortele. Näiteks Ihaste ratsakool ootab kooliealisi ratsahuvilisi hobuseid joonistama, mudelhobustele takistusrada looma või ise kepphobusega koduaias kappama. Osalejate seas loositakse muude auhindade kõrval välja ratsutamise individuaaltunnid. 

Tartu linnaraamatukogu tutvustab oma YouTube’i kanalil Tartu lastekirjanduse auhinna nominentide raamatuid, tänu millele saavad lugemishuvilised algklassilapsed nädala jooksul tutvust teha nii keldrikolli, haldjate kui bandiitide eluga. 

Gümnasistid on oodatud kolmapäeval kaasa lööma Eesti arstiteadusüliõpilaste seltsi digiüritusel «Vaheaja brunch: teeme ise». Arstitudengid postitavad Instagramis videoid lihtsatest ja tervislikest retseptidest ning ootavad noori toiduvalmistamisega seotud lugusid postitama.

Ornitoloogiaühing kutsub igas vanuses noori alustama koolivaheajal aiapäeviku pidamist. Ühingu kodulehel saab iga pere luua endale veebipäeviku, kuhu märkida koduaias märgatud linnud ja teised loomad, välja ilmunud putukad ja õitsema puhkenud taimed. Päeviku täitmiseks piisab, kui vaadelda linde kasvõi aknast ning teha korra päevas tiir aias või kortermaja hoovis.

Kuna ettevõtmisi on palju, võib pöörduda Tartu noorsootöö keskuse algatatud e-noortekeskusesse. Sealsed noorsootöötajad on ise loonud tegevusvõimalusi ja annavad nõu, kust leida infot tegevuse kohta.

Rohkem infot koolivaheaja veetmise võimaluste kohta leiab siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles