Õppejõud nõuab vilistlaselt kriitilise tagasiside eest valuraha (4)

Kelly Olesk
, ajakirjanik
Copy
Tartu ülikooli ühiskonnateaduste instituudi majas Toomemäel õpivad ka ajakirjanduse ja kommunikatsiooni eriala tudengid.
Tartu ülikooli ühiskonnateaduste instituudi majas Toomemäel õpivad ka ajakirjanduse ja kommunikatsiooni eriala tudengid. Foto: Margus Ansu

Teisipäeva õhtul postitas ERRi teleajakirjanik, Tartu ülikooli vilistlane Henry-Laur Allik sotsiaalmeediasse üksikasjaliku kirjelduse sellest, kuidas üks tema omaaegsetest õppejõududest püüab talt kunagi õppeinfosüsteemis antud anonüümse kriitika eest üle 2000 euro välja nõuda. Pole võimatu, et pretsedenditu loomuga vastasseis viibki lähiajal kohtuvaidluseni.

Allik teatas, et olukord on jõudnud sinnamaani, kus tal pole enam võimalik vaidlust Tartu ülikooli sees hoida. Väidetavalt on Alliku endine õppejõud Ene Selart (pildil) koos oma advokaadi Ivo Kallasega viimase kuu vältel püüdnud temalt nõuda kohtuvälise kompromissina kahjutasu selle eest, et Allik kirjutas aastate eest ülikooli õppeinfosüsteemis Selarti õpetatava aine «Eesti ajakirjanduse ajalugu» tagasiside lahtrisse solvava loomuga hinnangu, mis pidi olema anonüümne.

Ene Selart
Ene Selart Foto: Erakogu
Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles