Uue politseimaja krundi otsing: üks koht tundub teistest parem

Jüri Saar
, arvamustoimetaja
Copy
Uue Tartu politseimaja koha otsingul on sõelale jäänud ka Annelinnas Kalda 11 maatükk Luha tänava kortermajade taga.
Uue Tartu politseimaja koha otsingul on sõelale jäänud ka Annelinnas Kalda 11 maatükk Luha tänava kortermajade taga. Foto: Kristjan Teedema

Kui mitte muul põhjusel, siis ID-kaarti vahetama on tartlastel Riia tänava lõppu politseimajja iga viie aasta tagant asja. Kuid see ei pruugi nii olla enam 2025. aasta alguses, sest Lõuna prefektuuri rendileping saab läbi ja ühe uue asupaigana on sihikul maatükk Annelinnas Kalda tee ja Luha tänava ristmiku juures.

Riigi Kinnisvara AS (RKAS) asus koostöös politseiga juba läinud aastal otsima asukohta uue politseimaja rajamiseks, sest nagu sõnastas Lõuna prefekt Vallo Koppel, on viis aastat kinnisvaraküsimustes lühike aeg. Mullu korraldas RKAS turu-uuringu, ühtki otsust seni ei ole ja sõnumit on loota sügiseks, kõlavad kommentaarid praegu. Idee oli teha kontsessioonileping politseimajale üüripinna rajamiseks või kohandamiseks järgmiseks 20 aastaks.

Nagu prefekt Koppel kokku võttis, on igal valikusse jäänud kohal omad head ja vead: mõnes võib karta kallimat ehitushinda pehme pinnase pärast, teisal aga põhjusel, et vanad hooned tuleks eest lammutada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles