Tartu linnaraamatukogu laiendab laenutusvõimalusi ja pakub koolivaheaja programmi

Tartu Postimees
Copy
Tartu linnaraamatukogu.
Tartu linnaraamatukogu. Foto: Margus Ansu

Linnaraamatukogu alustab homme tellimuste vastuvõtmist teavikute piiratud mahus laenutamiseks keskkogus ja kolmes harukogus. Esimesed raamatupakid on kavas tellijatele üle anda reedel. Tellija saab raamatud kätte raamatukogude välisuksel, laenutussaalid jäävad endiselt suletuks.

Raamatupakke hakatakse väljastama keskkogus (Kompanii 5), Annelinna, Tammelinna ja Ilmatsalu harukogus. Tellida saab nimetatud raamatukogudes kohal olevaid teavikuid, lisaks ka Karlova-Ropka harukogus asuvaid raamatuid.

Korraga saab tellida kuni viis raamatut. Juhul kui järjekorrariiulil on varem tellitud raamat ootel, lisatakse see tellimusele. Ajakirju tellida ei saa ning laenutatud raamatutele lugejaid järjekorda ei panda. Vältimaks järjekorda ja ukse juurde kogunemist, pakub raamatukoguhoidja igale tellijale umbes tunnise ajavahemiku raamatupakile järele tulemiseks. Erinevalt pakiautomaaditeenusest, mis jääb endiselt toimima, on raamatukogudes toimuv piiratud laenutus lugejale tasuta.

Raamatuid saab tellida elektronkataloogis ESTER, kirjutades meilile laenutaja@luts.ee või helistades raamatukokku tööpäeviti kell 10–16. Lugeja saab raamatud kätte kokkulepitud kellaajal 1–3 tööpäeva jooksul (kaasa võtta dokument).

Raamatute tellimusi võetakse keskkogus vastu telefonidel 736 1380 ja 736 1385, Tammelinna harukogus tel 746 1035, Annelinna harukogus tel 746 1041 ja 746 1044, Ilmatsalu harukogus tel 736 1372 ja Karlova-Ropka harukogus tel 730 8473.

Koolivaheaja päevadel 20.–24. aprill pakub raamatukogu lastele virtuaalset vaheajakava, mille keskmes on tänavuse Tartu lastekirjanduse auhinna nominentide raamatud. Nii saavad lapsed tutvust teha eelmisel aastal ilmunud Kirsti Piiperi, Jaanus Vaiksoo, Els Heinsalu, Kairi Looki ja Tuul Sepa raamatutega. Raamatukoguhoidjad jagavad ka meisterdamisnippe ja annavad isegi koduseid ülesandeid.

Vaheajakava saab jälgida Tartu linnaraamatukogu laste-ja noortelehel https://www.luts.ee/noorteleht ning  Facebookis Tartu linnaraamatukogu noortenurgas. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles