Elva vald aitab rahvariideid soetada

Tartu Postimees
Copy
Rahvariided. Illustratiivne.
Rahvariided. Illustratiivne. Foto: Eero Vabamägi

Elva vallavolikogu muutis esmaspäeval toimunud istungil Elva valla projektitoetuse taotlemise korda, et tulevikus oleks võimalik toetust taotleda ka rahvariiete soetamiseks. Otsus võeti vastu 24 poolthäälega.

Muudatuse eesmärk on toetada rahvariiete soetamisel Elva valla kultuurikollektiive, kes osalevad laulu- ja tantsupeol. Toetust võib kasutada nii rahvariiete kui ka rahvariide kanga ostmiseks ja riiete valmistamiseks.

Projektitoetuse taotlemise kord näeb ette, et rahvariiete puhul peab olema tegemist Elva valla territooriumile jäävate ajalooliste kihelkondade autentsete esinemis- ja esindusrõivastega.

Elva abivallavanem Marika Saar ütles, et rahvarõivaste soetamist otsustati toetada seetõttu, et Elva vald soovib anda oma panuse rahvakultuuri säilimisse. «See võimaldab näidata meie piirkonna rikkalikku kultuuripärandit. Väärtustame väga kõigi meie kollektiivide panust unikaalse laulu- ja tantsupeotraditsiooni jätkamisel.»

Elva vallal on selleks aastaks rahvariiete soetamise toetamise eelarve 8000 eurot, mida on võimalik uue korra järgi eraldada. «Loomulikult ei ole see piisav, et tagada kõikidele kollektiividele rahvarõivad, kuid iga-aastase järjepideva toetusega on võimalik minna suur samm edasi,» sõnas Saar.

Toetust rahvariiete soetamiseks saavad taotleda laulukoorid, tantsurühmad, rahvamuusikakollektiivid ja puhkpilliorkestrid ning seda nii vallavalitsuse hallatavate asutuste kui ka vabasektori kultuurikollektiivid.

2020. aasta taotlusvooru tähtaeg on 17. mai, järgnevate aastate eelarve taotlemise tähtaeg on 1. november.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles