Emajõe kallaste prügistajad pääsevad enamasti puhta nahaga

Kelly Olesk
, ajakirjanik
Copy
Tartlane Indrek Haas korjas hiljuti ülikoolilinna külje alt Emajõe kaldalt kümne minutiga sellise hunniku prügi, mille on maha jätnud kalamehed. Sellist kraami on jõe kallastel veel külluses.
Tartlane Indrek Haas korjas hiljuti ülikoolilinna külje alt Emajõe kaldalt kümne minutiga sellise hunniku prügi, mille on maha jätnud kalamehed. Sellist kraami on jõe kallastel veel külluses. Foto: Indrek Haas

Tartlasest kunstnik Indrek Haas käib sageli Emajõe kallastel jalutamas või jõel kanuuga sõitmas ja pole harv juhus, kui talle jääb silma kallastel vedelev prügi, ennekõike kalameestest maha jäetud ussikeste karbid ning õnge otsa käivate trosside kilekotikesed. Ei puudu ka putukatõrje aerosoolid, kangemast kraamist järele jäänud taara ja tühjad suitsupakid.

Indrek Haas (pildil) on kindel, et suur osa prügistajaid on just kalamehed. «Suvaline jalutaja ei võta jõe äärde igaks juhuks ussikarpe kaasa, et need siis põõsa alla laiali loopida,» selgitas ta. «Selline käitumine on massiline. Igal pool, kus käivad kalamehed, on kaldad ära risustatud.»

Raske trahvida

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles