Kuressaare haigla koroonapatsiente hakatakse teistesse haiglatesse viima, TÜ kliinikumi see otseselt ei puuduta

Tartu Postimees
Copy
Kuressaare haigla.
Kuressaare haigla. Foto: Maanus Masing (Saarte Hääl)

Kuressaare haigla töökoormuse vähendamiseks ja tavapärase töörütmi taastamiseks hakatakse sealseid koroonahaiguse jätkuravi vajavaid patsiente viima Tallinna ja Pärnu haiglatesse. Tartu ülikooli kliinikumi see muudatus ei puuduta.

„Kuressaares haiglas alustab täna tööd konsiilium hädaolukorra meditsiinijuhi asetäitja kolonelleitnant doktor Ahti Varblase juhtimisel koostöös Kuressaare haigla ja kaitseväe välihaigla personaliga. Konsiilium annab esmase hinnangu patsientide vajadusele saada jätkuravi kõrgema etapi haiglates. Plaan leevendada Kuressaare haigla ülekoormust on sündinud koostöös Põhja meditsiinistaabi juhi doktor Peep Talvinguga,“ selgitas hädaolukorra meditsiinijuht doktor Arkadi Popov.

„Anname Kuressaare haiglaperele pingelise ajal pisut leevendust, samuti on nii võimalik vähenenud koormuse tingimustes haigla põhjalikult puhastada. See on vajalik, et taastada valmidus tavapäraseks plaaniliseks ja erakorraliseks raviks, mille järele on saarel jätkuvalt vajadus,“ lisas Peep Talving.

„Olukord Eestis näitab teatud stabiliseerumise trendi, mis võimaldab Kuressaare haigla ülekoormust haiglate vahel jagada,“ ütles hädaolukorra meditsiinijuht Arkadi Popov. Hädaolukorra meditsiinijuhtide korraldusel leevendatakse survet Kuressaare haiglale, et aidata toime tulla haiglasisese infektsiooni levikuga ning võimaldada viiruse epitsentris tervishoiutöötajate naasmine tavapärase koormuse juurde.

Koroonapatsiente hakkavad transportima Põhja kiirabistaabi brigaadid. Inimesed viiakse lähtuvalt nende tervislikust seisundist kas Põhja-Eesti regionaalhaiglasse, Pärnu haiglasse, Lääne-Tallinna keskhaiglasse või Ida-Tallinna keskhaiglasse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles