Tartumaa statistikasse lisandus kaks koroonapositiivset

Tartu Postimees
Copy
Koroonatest. Illustratiivne foto.
Koroonatest. Illustratiivne foto. Foto: Matti Kämärä

Viimase ööpäeva jooksul analüüsiti Eestis 416 COVID-19 viiruse testi, millest 5,8 protsenti ehk 24 proovi osutusid positiivseks.

Kõige rohkem positiivseid teste laekus rahvastikuregistri andmete järgi Saare maakonnas - üheksa. Harju maakonda lisandus viis, Pärnumaale kolm, Ida-Virumaale kaks, Tartumaale kaks, Raplamaale kaks ning Valgamaale üks positiivne test.

Esmaspäevase seisuga on enim nakatunuid jätkuvalt vanusegrupis 55–59 (11 protsenti), järgnevad 45–49 ja 50–54 (kumbki kümme protsenti).

13. aprilli hommikul vajas üle Eesti koroonaviiruse tõttu haiglaravi 157 inimest, kellest üheksa oli juhitaval hingamisel. Haiglatest on välja kirjutatud 102 inimest.

Viimase ööpäeva jooksul suri koroonahaiguse tõttu üks Ida-Viru keskhaiglas juhitaval hingamisel olnud 59-aastane mees ja üks Kuressaare haiglas ravil viibinud 75-aastane naine. Kokku on Eestis koroonaviiruse tõttu surnud 27 inimest.

Viiruse leviku piiramiseks uuendas ja täiendas terviseamet juhiseid kaubandusettevõtetele pindade ja ruumide puhastamiseks, siseõhu kvaliteedi tagamiseks ja nii toiduohutuse kui ka klientide ja töötajate ohutuse tagamiseks. Samuti on täiendatud juhised olukorraks, kui töötaja haigestub respiratoorsesse haigusesse. Terviseameti peadirektor Merike Jürilo avaldas tänu kaupmeestele, kes on vastutustundlikult käitunud ning teinud poodides kiireid ümberkorraldusi. 

1. maini kehtib kõigis sotsiaalhoolekandeasutustes, haiglates ja kinnipidamisasutustes külastuskeeld. Nakkuse leviku takistamiseks peatati plaaniline ravi väljaspool riiklikku haiglavõrku. Eraraviasutused ja hambaravikliinikud jätkavad ainult vältimatu abi pakkumist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles