Eriolukord takistab planeeringute arutelu

Jüri Saar
, arvamustoimetaja
Copy
Madruse 13 detailplaneering näeb ette uue elurajooni ehitamise Kvissentali.
Madruse 13 detailplaneering näeb ette uue elurajooni ehitamise Kvissentali. Foto: OÜ Arhitektuuribüroo 4a

Avaliku väljapaneku korraldamise eesmärk on kaasata avalikkus planeeringu koostamise protsessi, et välja selgitada kõikide planeeringust huvitatud isikute seisukohad planeeringu lahenduse kohta, kuid koroonaviiruse vastu võitlemise meetmed on ka selles valdkonnas sügava jälje jätnud.

Enne pühi pidi linnavalitsus ümber otsustama kahe detailplaneeringu üksikasjad: üks Ilmatsalu külas – puhkeala Leetsi järve ääres Kruusa ja Karjääri kinnistu – ning teine Madruse 13 – uued elamukrundid tulevase Jõhvi-Valga maantee tammi ääres. Nimelt nägi volikogu otsus ette, et materjalidega saab tutvuda lisaks veebikeskkonnale ka raekojas infopunktis, kuid eriolukorra tõttu on linnavalitsuse tööruumidesse pääs piiratud. Lihtsamalt öeldes: infopunkt on kinni.

«Seetõttu otsustati, et teeme avaliku väljapaneku kohaks kodulehekülje ja hoiame pikemat aega seal,» ütles Tartu linnaplaneerimise ja maakorralduse osakonna juhataja Urmas Ahven. «Kui keegi ütleb, et avalikustamine kodulehel ei sobi, siis saadetakse talle materjalid postiga. Tegelikult on see ka väike osa, kes käivad infopunktis paberil lugemas.»

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles