Kastre vald alustas uue lasteaia ehitusega Haaslava külas

Tartu Postimees
Copy
Haaslava lasteaia lõplik valmimine on planeeritud veebruari 2021, mil lasteaiapere kasutusse saab ka saal, köök ja söökla, samuti kabinetid ja õpperuumid.
Haaslava lasteaia lõplik valmimine on planeeritud veebruari 2021, mil lasteaiapere kasutusse saab ka saal, köök ja söökla, samuti kabinetid ja õpperuumid. Foto: Eskiis/Kastre vald

Aprilli alguses allkirjastas Kastre vald peatöövõtjaga Haaslava küla lasteaia ehitusleping. Avalikul riigihankel osales 11 ehitusettevõtet ning leping sõlmiti soodsaima pakkumise teinud Uniro Grupp OÜga.

Hoone aadressil Pihlaka tee 36 Haaslava küla antakse tellijale üle kahes etapis. Esimene etapp, kus asuvad neli rühmaruumi koos garderoobide ja tualettidega, saab valmis 15. septembril, misjärel sisustatakse ruumid mööbli, inventari ning mängu- ja õppevahenditega.

Hoone lõplik valmimine on planeeritud veebruarisse 2021, mil lasteaiapere kasutusse saab ka saal, köök ja söökla, samuti kabinetid ja õpperuumid. Kuni hoone lõpliku valmimiseni toitlustatakse lapsi Roiu lasteaia köögist, kust kolm korda päevas tehtav söök uude lasteaeda transporditakse.

Lasteaeda oodatakse lapsi Aardla, Aardlapalu ja Haaslava küladest ning juba komplekteerimisel olevad rühmad avatakse selle aasta 1. oktoobril.

«Haaslava küla on kasvanud 564 elanikuga meie valla suurimaks asulaks, mistõttu on olnud uus lasteaed meie tegevustes olulisel kohal,» selgitas vallavanem Priit Lomp. «Kindlasti on kõigile osalistele suur väljakutse samal territooriumil ehitustegevuse jätkumine pärast rühmade avamist, kuid oleme juba projekteerimisel hoonet kahe eraldiseisva osana ette näinud,» lisas Lomp.

Hoone suletud netopind on 1400 ruutmeetrit, lisaks rajatakse tööde käigus mänguväljakud, piirdeaiad, ligipääsuteed ja platsid, varjualused, parkla ning kõik muu lasteaiale vajalik kogumaksumusega 2 090 461,26. Lisaks vallaeelarve vahenditele ja laenurahale rahastatakse ehitust ka 700 000 euroga riigieelarve eraldisega.

Hoone projekteerimisega alustati eelmisel kevadel. Projekteerija on Corson OÜ ja omanikujärelevalvet teeb Pärn Projekt OÜ.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles