Tartu volikogu peab eriolukorras e-istungeid

Tartu Postimees
Copy
Tartu volikogu esimees Lemmit Kaplinski.
Tartu volikogu esimees Lemmit Kaplinski. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Tartu linnavolikogu järgmine istung toimub 23. aprillil kell 15. Volinikud osalevad videosilla vahendusel, avalikkus saab jälgida istungi ülekannet.

Tartu volikogu töö jätkub aprillist tavapärases rütmis varem kokku lepitud ajakava alusel. Järgmisel nädalal on komisjonide elektroonilised koosolekud, 23. aprillil peab volikogu esimese istungi pärast riigis eriolukorra kehtestamist. Volikogu liikmed ja kutsutud külalised osalevad Zoomi keskkonna vahendusel, elektrooniline hääletamine on volikogus kasutusel juba möödunud aasta septembrist.

Lisaks videosillale on volikogu liikmetele antud võimalus osaleda istungil ka kirjalikult, selleks tuleb saata oma otsused päevakorrapunktide kohta digitaalselt allkirjastatuna hiljemalt päev enne istungit.

Avalikkusele toimub volikogu istungist voogedastus Tartu linna Youtube’i kanali vahendusel.

Praeguses eriolukorras annab ka volikogu oma panuse viiruse leviku tõkestamiseks ning seetõttu ei koguneta ühte ruumi kokku, vaid tehakse tööd elektrooniliselt. Linnavolikogu esimehe Lemmit Kaplinski hinnangul on e-istungid aga tulnud selleks, et jääda. «Meil on ajalooline võimalus pöörata kriis enese kasuks ning teha volikogu töökorda 21. sajandile kohased muudatused elektrooniliste kanalite kaudu istungitel osalemiseks ka tulevikus,» rõhutas Kaplinski.

Volikogu tegevuse ümberkorraldamiseks on paari nädala jooksul valitud elektrooniliseks osalemiseks vajalik tarkvara, tehtud põhjalik õiguslik analüüs ning korraldatud koolitusi ja testistungeid.

Lemmit Kaplinski tänab väga hea koostöö ja operatiivse reageerimise eest volikogu, komisjonide ja linnavalitsuse liikmeid, volikogu kantseleid ja fraktsioonide nõunikke, samuti linna õigusteenistust ja infotehnoloogiameeskonda. «Kõik on pingutanud selle nimel, et Tartu linn saab olla eeskujuks teistele suurematele omavalitsustele ning näidata tartlastele, et nende esinduskogu ei karda oma ülesannete täitmisel uusi väljakutseid,» ütles Kaplinski.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles