129 eurot pakk! Kas Elvas müüdi Euroopa kõige kallimaid kaitsemaske? (50)

Aet Rebane
, ajakirjanik
Copy
See pole silmapete. Elva kaupluses Mööbel ja Tehnika vaatab nõutud kaitsemaskide karbilt vastu hinnasilt, mis võib väga vabalt olla Euroopa kõrgeim.
See pole silmapete. Elva kaupluses Mööbel ja Tehnika vaatab nõutud kaitsemaskide karbilt vastu hinnasilt, mis võib väga vabalt olla Euroopa kõrgeim. Foto: Vambola Paavo

Üleeile jõudsid üle Eesti taas müügile kaitsemaskid, mida valitsus on soovitanud koroonaviirusest hoidumiseks inimestel avalikes kohtades liikudes kanda. Et eriolukorras hakkavad defitsiitsed abivahendid kaubaks minema tavapärasest kallima hinnaga, võis juba ette aimata, ent hinnasilt, mis vaatas maskikarbilt vastu ühes Elva kaupluses, võtab suu lahti isegi paljunäinud tarbijal.

«Astusin sisse Kesk tänaval asuvasse poodi Mööbel ja Tehnika, mille omanik on Elva tarbijate ühistu. Pärimisele, kas pärastlõunasel ajal võiks ka ühele pakile kaitsemaskidele pretendeerida, vastas müüja lahkesti «Muidugi!» ja viitas riiulile,» kirjeldas äsjast kogemust Elva uudistes ajakirjanik Vambola Paavo. Enda sõnul ei uskunud ta hinnasilti nähes oma silmi. Nimelt maksis 50 maskist koosnev komplekt selles müügikohas 129 eurot.

«Turumajandus. Kui nõudlust on ja ostjaid leidub, võib küsida ulmelist hinda,» arutles Paavo. «Hind ajas siiski tagajalgadele. Rääkisin sellest Elva haigla ravijuhi Peeter Laasikuga, kellele oli hiljuti saadetud pilt sellest, kuidas Itaalias müüakse karpi maske 60 euroga, ja seal on olukord ju palju hullem,» lisas Paavo Tartu Postimehele ning pakkus, et Elvas võisid olla müügil Euroopa kõige hinnalisemad kaitsemaskid.

Kaupluse esindaja Maire Hüdse kinnitas, et maskid olid nende juures tõepoolest sellise hinnaga müügil ja neid ka osteti. Näiteks üleeile müüdud ülisoolase hinna eest kaks pakki maske, ent neid oli võimalik osta ka ükshaaval – kaks eurot ja 58 senti tükk.

Pärast seda, kui kurioosne hinnalugu hakkas laiemat tähelepanu pälvima, korjas hankija maskid Mööbli ja Tehnika poest sootuks müügilt.

Kommentaarid (50)
Copy
Tagasi üles