Parkimismaja krundi oksjon lõppes rabava hinnaga, aga mis edasi? (2)

Jüri Saar
, arvamustoimetaja
Copy
Kavandi «Turuplats» järgi peaks ehitaja Vabaduse puiestee poolsesse külge rajama piklikud avaused linnupesade tarvis.
Kavandi «Turuplats» järgi peaks ehitaja Vabaduse puiestee poolsesse külge rajama piklikud avaused linnupesade tarvis. Foto: Eskiis Villem Tomiste

Tartu linnavalitsus pani osta.ee keskkonnas enampakkumisele linnaraamatukogu taga oleva Vabaduse pst 6 parkimismaja krundi, täpsemini hoonestusõiguse 50 aastaks alghinnaga 15 500 eurot aastas. Tulemus ületas alghinda kuus korda, aga siit algab küsimuste jada. Linnavalitsus ei tea, kas tunda rõõmu või muret, sest kuidas ka ei kaaluks, tundub võiduhind 94 250 eurot aastas liiga hea, et see parkimisega tasa teenida ja et jääks raha veel ka parkimismaja ehituse hinna katmiseks.

«Kui hoonestusõiguse tasu on samas suurusjärgus, mis võimalik kogutav parkimistasu, siis kusagil on ju ikkagi käärid,» ütles abilinnapea Reno Laidre. «See teeb murelikuks.»

Linnamajanduse osakonna andmetel on praegu Vabaduse puiestee äärse parkla 80 koha teenistus 35 000 eurot aastas. Uues parkimismajas, mille enampakkumise võitja peaks kolme aasta jooksul valmis ehitama, peaks olema 200 kohta.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles