Pere Leiva võrkpallurid said rollid lõpuks paika

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Praegu on kõik Pere Leiva võrkpallurid rivis. Kolmapäevases pallitrennis osales juba ka libero Rait Rikberg (sinises), kes aasta esimestel päevadel küünarliigesele veidi puhkust andis.
Praegu on kõik Pere Leiva võrkpallurid rivis. Kolmapäevases pallitrennis osales juba ka libero Rait Rikberg (sinises), kes aasta esimestel päevadel küünarliigesele veidi puhkust andis. Foto: Sille Annuk

Tartu Pere Leib hoiab hooaja esimese poole järel Schenkeri liiga põhiturniiri tabelis 12 punktiga seitsmendat kohta. Kogutud on neli võitu ja viis kaotust, sealhulgas üks 3:2 võit ja üks 2:3 kaotus. Eesti karikavõistlustelt toodi koju teine koht.

Meeskonna peatreener Rainer Vassiljev ütles, et tabelikohta vaadates ei saa seisuga rahul olla, kuid suurt rolli mängib hetkeseisus see, et võistkonnas oli veel hilissügisel vaja teha muudatusi. Lätlane Valerijs Loma­kins saadeti koju tagasi ning asemele kutsuti ka eelmisel hooajal Pere Leiva eest tegusid teinud Lauris Iecelnieks.

«Puudu on meil kindlasti jäänud stabiilsusest ja võib-olla ka eestvedajast väljakul. Eestvedajaks saime tagasi Laurise, vaja veel stabiilsus ka leida,» selgitas Vassiljev. Ta lisas, et nüüd on rollid selleks hooajaks lõpuks paigas ja sellise meeskonnaga kavatseb ta hooaja ka lõpuni mängida.

Hooaega nurgaründajana alustanud ja praegu diagonaalründaja positsioonil mängiv Martti Juhkami ütles, et tähtsamad mängud on alles ees. «Elu on näidanud, et olulistel hetkedel oleme suutnud end kokku võtta,» sõnas ta.

Ebaühtlane esimene ring

Schenkeri liiga hooaega alustas Pere Leib oktoobri alguses kindla 3:0 võiduga Valio Võru võrkpalliklubi üle. Teises kohtumises aga alistuti Selver Tallinnale seisuga 1:3.

Pere Leiva kolmas kohtumine Schenkeri liigas oli hooaja esimene kodumäng. Pingelises heitluses võitis Tartu geimidega 3:2 VK Biolarsi. Edasi aga jäid tartlased kahes kodumängus vastastele alla. Pärnu võrkpalliklubi võitis seisuga 3:1 ja Riia Lase 3:2.

Rakvere Grossi Toidukaubad võideti aga võõrsil puhtalt – 3:0. Kuid see näis fännidele kehva lohutusena, Lätis jäi Pere Leib järjest alla Daugavpils Universittele 1:3 ja Poliurs/Ozolniekile 0:3.

Treener Vassiljev ütles, et Lätti sõit tuli meeskonnale väga ebasobival ajal, sest sellele eelnes kahenädalane võistluspaus, mis oli tingitud Londoni olümpiamängude eelvalikturniiril mängimisest. Tartu meeskonnast oli koondiste juures neli meest: Rait Rikberg ja Martti Juhkami Eesti koondises ning Artis Caics ja Lauris Iecel­nieks Läti koondises.

«Iecelnieks liitus treeningutega alles pärast koondisetsüklit ja enne Lätti minekut jõudsime uue koosseisuga kaks trenni teha. Selle ajaga asju filigraanselt paika ei saa,» selgitas Vassiljev.

Teise põhjusena tõi ta välja, et Caics on niisugune mängija, kellel on vaja palliga pidevalt tegeleda, kuid eelvalikturniir kujunes talle pigem mängupausiks.

Värsket motivatsiooni

Pärast mõõna Lätis ei osanud publik ehk oodatagi, et Viljandis mängitud karikavõistluste poolfinaalis võidaks Pere Leib geimidega 3:1 teist kohta hoidvat Pärnu VK-d. «Mina seda üllatuseks ei pidanud ja, olgem ausad, võistkonnad teise ja seitsmenda koha vahel on üsna tasavägised,» sõnas Vassiljev.

Kuigi finaalis pidid tartlased siiski tunnistama Selver Tallinna 3:0 paremust, mängis meeskond treeneri arvates just karikanädalavahetusel kuus geimi väga korralikku võrkpalli ning leidis stabiilsust, mida edasisse hooaega kaasa võtta.

Pühapäeval kohtub Pere Leib kell 17 kodusaalis Schen­keri liiga hetkeliidri Selveriga. Vassiljev oli lootusrikas: «Nüüd on meil kodusaalimäng, siin võitsime neid eelmisel aastal samal ajal 3:1.»

Kõik edasised mängud on olulised punktimängud, sest iga võidetud punkt suurendab võimalust pääseda kevadistesse play-off’idesse. «Meile ei ole vahet, on see Selver või mõni Läti võistkond, meie igal juhul läheme täistulemust mängima,» ütles Vassiljev.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles