Tartu südalinna foorisüsteem läbib suvel uuenduskuuri (1)

Tartu Postimees
Copy
Tartu ühe liiklustihedama ristmiku foorisüsteem saab ligi 30 000 euro eest uueks.
Tartu ühe liiklustihedama ristmiku foorisüsteem saab ligi 30 000 euro eest uueks. Foto: Kristjan Teedema

Tartu linn rekonstrueerib Riia – Vabaduse pst – Turu ristmiku foorisüsteemi, et muuta see töökindlamaks ja tagada sujuvam liiklus nii päeval kui ka öösel.

Töö käigus vahetatakse välja foorikontrolleri juhtprotsessor ning paigaldatakse neli jalakäijate väljakutsenuppu, sõidukite video- ja termoandurid ning sekundilugejad.

Lisatavad andurid ja jalakäijate kutsenupud võimaldavad tõsta ristmiku läbilaskevõimet eelkõige õhtusel ja öisel ajal, kui liiklustihedus on väiksem. Muudatuse tulemusena saavad sõidukid ja jalakäijad rohelise tule ristmikule jõudmise järjekorras. Hommikul kella 6st  õhtul kella 23ni töötab foor niinimetatud rohelise laine tsüklis.

Sekundilugejad on mõeldud mõlemas otsesuunas nii Vabaduse-Turu kui ka Riia tänaval sõitvatele sõidukitele ja kuvavad punase tule kustumiseni jäävat aega päevasel ajal, kui ristmikul töötab rohelisele lainele reguleeritud fooriprogramm.

Foorisüsteemi rekonstrueerimine on kavas suvel ning tööd maksavad 31 680 eurot. Linnavalitsus sõlmis ühe liiklustihedama ristmiku foorisüsteemi remondiks lepingu IB Foor OÜga.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles