Suri kunstnik ja kunstiõpetaja Katrin Roots

Copy
Katrin Roots
Katrin Roots Foto: Jaak Kikas

Peale pikka ja rasket haigust on lahkunud meie hulgast jäädavalt maalikunstnik ja kunstiõpetaja Katrin Roots (4. aprill 1970 - 4. aprill 2020).

Tartu kunstnike liidu, kõrgema kunstikooli Pallas, Puka kunstikooli ja Põlva kunstikooli allkirjastatud nekroloogis on kirjas, et Katrin Roots oli elurõõmus ja särav, ta paistis silma kirglikkuse, julguse ja suure seesmise tugevuse, mõistvuse ja sallivusega. Tal oli võime näha maailma ilu, tal oli süda, mis oskas tõeliselt armastada, talle oli antud loov meel, millega ta ise ilu ilma lõi.

Tartus sündinud Katrin Roots lõpetas 1994 Tartu kunstikooli nahakunsti erialal ja 2000 Tartu ülikooli maalikunsti erialal 2000. Tartu kunstikoolis õppis ta teistki korda ning lõpetas 2018 dekoraator-stilisti erialal.

Ta osales ühisnäitustel ja esines personaalnäitustega. 1999. aastal sai ta maalitudengitele mõeldud preemia. Ta oli Tartu kunstnike liidu liige ja juhatuse liige 2011–2012. Aastatel 2000–2001 tegutses ta Tartu kunstimaja galeristina, 2000–2005 kõrgemas kunstikoolis maalimise õppejõuna ja 2014–2017 Puka kunstikoolis kunstiajaloo õpetajana.

Katrin Roots oli armastatud ja ametlikult tunnustatud maaliõpetaja Põlva kunstikoolis alates 2005. aastast. Õpilased on iseloomustanud teda tasakaaluka võtmeisikuna, kes oli tolerantne, sügava hingeeluga õpetaja, kes uskus alati õpilaste võimekusse ja innustas noori end kunsti kaudu julgelt väljendama.

Oma viimase maalinäituse avas ta Põlva kultuuri- ja huvikeskuse trepigaleriis oma sünnipäeval 2018. Väljapanekus oli ekspressiivses laadis abstraktseid akrüülmaale, milles võis aimata kaugusesse kaduvaid maastikke. Pintslikiri lõuendil oli hoogne ja vaba, värvivalik valdavalt tumedatooniline sinine ja must, kuid seda eredamalt säras piltidel vähene valge.

Copy
Tagasi üles