JUUBEL ⟩ Marju Lauristin nihutas ja nihutab piire ühiskonnas ja inimestes, aga pani tudengi ka punastama (9)

Raimu Hanson
, ajakirjanik
Copy
Marju Lauristin tuli eile korraks rõdule ja lehvitas Tartu Postimehe esindusele.
Marju Lauristin tuli eile korraks rõdule ja lehvitas Tartu Postimehe esindusele. Foto: Sille Annuk

Olid ajad, kui tänasel kuupäeval, 7. aprillil käisid Marju Lauristini akna taga ajakirjandustudengid sünnipäevalaulu laulmas. Ja olid sellisedki ajad, mil üliõpilased pidid rebaseks löömisel tema akna all kooris esitama Singer Vingeri laulu «Massikommunikatsioon», sest Marjustin, nagu tema kohta paljud kunagised tudeerijad veel praegugi on harjunud ütlema, oli selle ajakirjanduslikult vajaliku teooria maaletooja.

Nagu Marju Lauristin – just täna on tema 80. sünnipäev – eile meenutas, kadus laulmise komme pärast seda, kui tal oli tarvis asuda tööle Brüsselisse. Pealegi on nüüd teised ajad, eriti praegu, lugupeetud õppejõud on vahetanud korteri ja asunud elama nii kõrgele, et viisi ja sõnade jõudmiseks tema rõdule peaks laulma forte fortissimo, mis ehk ei meeldiks teistele majaelanikele.

Tartu Postimees kui suur muusika ja Marjustini austaja otsustas mõned kunagised üliõpilased seada vokaalansamblisse. Siin alamal teeb see oma õpetaja sünnipäeva puhul esimese etteaste – igaüks omal viisil ja oma sõnadega.

Kommentaarid (9)
Copy
Tagasi üles