Tartu Agro läks 1,2 miljoni euro pärast kohtusse

Eili Arula
, ajakirjanik
Copy
Tartu Agro süda asub Rahingel, kus on piimakarjalaudad ja lägalaguunid. Lõviosa Tartu Agro haritavast maast kuulub riigile ning Euroopa Liidu üldkohus peab otsustama, kas soodne maarent oli õiguspärane või ei.
Tartu Agro süda asub Rahingel, kus on piimakarjalaudad ja lägalaguunid. Lõviosa Tartu Agro haritavast maast kuulub riigile ning Euroopa Liidu üldkohus peab otsustama, kas soodne maarent oli õiguspärane või ei. Foto: Sille Annuk

Juba üle kahekümne aasta vindunud tüli ASi Tartu Agro rendimaadega on jõudnud Euroopa Liidu üldkohtusse, kus Tartu Agro vaidlustas Euroopa Komisjoni seisukoha, mille põhjal peab Tartu Agro maksma riigile tagasi 1,2 miljonit eurot ebaseaduslikku riigiabi.

Ülikoolilinna külje all piimakarja- ja teraviljakasvatusega tegelev Tartu Agro harib ligi 4000 hektarit põllumaad. Sellest ligi 3000 hektarit andis ettevõttele 2000. aastal riik. Leping sõlmiti 25 aastaks ning kogu maa rendihinnaks määrati 640 eurot ehk 0,1 senti hektar. Võrdluseks: mullu oli Tartumaal põllumaa keskmine rendihind 52 eurot hektari kohta aastas.

Kahes kohtus korraga

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles