Linn lükkab investeeringuid edasi, palkade kallale veel ei lähe (1)

Jüri Saar
, arvamustoimetaja
Copy
Turu tänava ja Ropka tee ristmiku ligi 800 000-eurost põhjalikku uuendamist eelarvekärped enam ei pidurda, sest linnavalitsuse kokkuhoiupoliitika üks reegel on, et alustatud tööd tehakse lõpuni. Sellele suure liiklusega ristmikule paigaldatakse foor ja laiendatakse tänavaid.
Turu tänava ja Ropka tee ristmiku ligi 800 000-eurost põhjalikku uuendamist eelarvekärped enam ei pidurda, sest linnavalitsuse kokkuhoiupoliitika üks reegel on, et alustatud tööd tehakse lõpuni. Sellele suure liiklusega ristmikule paigaldatakse foor ja laiendatakse tänavaid. Foto: Margus Ansu

Koroonapandeemia ja riikliku eriolukorra mõjud Tartu eelarvele pole veel ilmnenud ega ole selged, tõdeb linnavalitsus volikogule esitatud ülevaates. Eesti Panga prognoosile tuginedes võib tulumaksu laekuda kaheksa miljonit eurot eelarves kavandatust vähem, vähenevad ka linna omatulud.

Tartu abilinnapea Gea Kangilaski sõnul tähendab iga kuu eriolukorda Tartu omatulude kahanemist umbes 700 000 euro võrra, sest bussisõit väheneb, lasteaiatasu ei koguta, muuseumid on kinni. Summaarselt arvestab linnavalitsus esialgu kümnemiljonilise alalaekumisega. Kindel on vaid see, et eelarve väheneb, nii tulumaksu kui ka omatulude poolest, aga lahtisi otsi on palju.

«Praegu me arvestame sellega, et mingisugused kompensatsioonimeetmed valitsusel on, oleme aega võtnud nende selgumiseni,» ütles Kangilaski. «Küsimus on selles, kuidas jagatakse 70 miljonit investeeringutoetusi. Algul öeldi, et see on kompenseerimaks, et investeeringud omavalitsustes ei väheneks. Hiljem pressiteates oli see sõnastatud uute investeeringute tarbeks.»

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles