Veebiistungil saab volinik hääletada ka SMSiga

Jüri Saar
, arvamustoimetaja
Copy
Tartu volikogu esimees Lemmit Kaplinski katsetas raekojas istungite saalis volikogu kaugistungi pidamist esimest korda märtsis.
,
Tartu volikogu esimees Lemmit Kaplinski katsetas raekojas istungite saalis volikogu kaugistungi pidamist esimest korda märtsis. , Foto: Kristjan Teedema

Koroonapuhangu tõttu on Tartu volikogu ühe korralise istungi ära jätnud, aga hoolega harjutanud kaug­istungi pidamist ja valmidus peaks olema 99 protsenti, hindas volikogu esimees Lemmit Kaplinski reedel.

Samal päeval e-kogunenud eestseisus nõustus selle hinnanguga ja otsustas, et 23. aprillile kavandatud volikogu korraline istung peetakse kaugistungina.

«Valitud on tarkvara Zoom kombinatsioonis meie enda hääletustarkvaraga Voli,» selgitas Kaplinski. «Seda on testitud järjest suurenevas ringis. Algatuseks kantselei ja IT-teenistusega. Siis volinike ja nõunike aktiivrühmaga ning kaks korda on läbi mängitud ka istung. Neljapäeval «oli kohal» 36 volinikku. Lisaks oleme teinud üks ühele tööd ja viis koolitussessiooni.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles