Potipõllumeeste aknalauad juba haljendavad

Karolina Kadak
, reporter
Copy
Kolm nädalat tagasi mulda pandud tomatiseemnetest olid läinud kolmapäevaks kasvanud mõne sentimeetri pikkused taimed. Kui mai alguses on soe, saab need kasvuhoonesse istutada.
Kolm nädalat tagasi mulda pandud tomatiseemnetest olid läinud kolmapäevaks kasvanud mõne sentimeetri pikkused taimed. Kui mai alguses on soe, saab need kasvuhoonesse istutada. Foto: Margus Ansu

Aknalaudadel on pottides ja totsikutes ninad mullast välja pistnud tomatitaimed, kasvuhoonetes on juba tükk aega tagasi tärganud redis ja muu väärt roheline kraam, potipõllumeestel on hooaeg alanud. Praegusel keerulisel ja ohtlikul ajal, kui on väga tähtis kodus püsida, pakuvadki taimede ettekasvatamine ja aiatööd paljudele tegevust ning ka meelerahu.

Aiapidajatel on praegu juba tegemist küll, kinnitas Tartu loodusmaja aednik ning Forseliuse kooli geograafia ja loodusõpetuse õpetaja Kaari Rodima. «Kui sügisel on mingid tööd, näiteks vanade taimede kuivanud varte lõikamine, kiire elu tõttu tegemata jäänud, siis on nüüd nende tegemiseks kõige parem aeg,» ütles ta.

Kuigi Tartu loodusmaja on praegu suletud, hoolitseb aednik Kaari Rodima sealse talveaia eest.
Kuigi Tartu loodusmaja on praegu suletud, hoolitseb aednik Kaari Rodima sealse talveaia eest. Foto: Tartu Loodusmaja
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles