Tartumaal lisandus ametlikult kaheksa uut koroonasse nakatunut

Tartu Postimees
Copy
Maarjamõisa haigla Puusepa tänava poolne sissepääs on suletud.
Maarjamõisa haigla Puusepa tänava poolne sissepääs on suletud. Foto: Margus Ansu

Viimase ööpäeva jooksul tehti Eestis 2514 COVID-19 viiruse testi, millest tervise ja heaolu infosüsteemide keskuse (TEHIK) korrigeeritud andmete kohaselt osutus positiivseks 103 analüüsi, neist kaheksa Tartumaal.

Maakondlikud järeldused tuginevad rahvastikuregistri andmetele. Enim tuli ööpäevaga uusi koroonaviiruse juhte juurde Saaremaal (43), aga uusi nakatumisi tuvastati lisaks mainitud Tartumaale ka Harjumaal (18) ja Ida-Virumaal (10).

Tänahommikuse seisuga vajab Eestis uue koroonaviiruse tõttu haiglaravi 90 patsienti, 16 inimest on juhitaval hingamisel, haiglatest on välja kirjutatud 48 inimest. COVID-19 viiruse tõttu on surnud 12 inimest ehk üks inimene suri eilse jooksul. Kümme koroonahaiget on surnud haiglates ja kaks hooldekodus.

Eestis on kokku tehtud 18 290 testi, nendest 961 ehk viis protsenti on olnud positiivsed. Enim nakatunuid on analüüside tulemuste järgi vanusegruppides 45–49 eluaastat (11 protsenti) ja 50–54 eluaastat (11 protsenti) ning vanusegrupis 55–59 eluaastat (kümme protsenti).

Eestis on viirushaiguse COVID-19 tuvastamise võimekus täna terviseameti, Tartu ülikooli kliinikumi, SYNLABi, Põhja-Eesti regionaalhaigla, Ida-Viru keskhaigla, Pärnu haigla ja Ida-Tallinna keskhaigla laborites.

Riigis välja kuulutatud eriolukorra tõttu kehtib esialgu 1. maini kõigis sotsiaalhoolekandeasutustes, haiglates ja kinnipidamisasutustes külastuskeeld. COVID-19 nakkuse leviku takistamiseks peatati plaaniline ravi väljaspool riiklikku haiglavõrku. Eraraviasutused ja hambaravikliinikud jätkavad ainult vältimatu abi pakkumist. Plaaniline ravitegevus peatatakse, et tõkestada nakkuse levikut ning hoida kokku isikukaitsevahendeid. Juba alustatud plaanilise ravi lõpetamise otsustab arst koos patsiendiga, hinnates igat üksikut juhtu. Lõpuni peab viima plaanilised tegevused, mille katkestamine seaks ohtu inimese tervise.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles