Alaealiste kamp purjutas külamehega, trahvi said kõik

Aet Rebane
, ajakirjanik
Copy
Alkoholipudelid.
Alkoholipudelid. Foto: Christoph Hardt via www.imago-images.de/imago images/Future Image

Eile pärastlõunal said piirivalvurid mitu teadet, et Tartumaal Peipsiääre vallas Varnjas liigub suur noorte seltskond, keda saadab üks kohalik nooruk rolleril.

Piirivalvepatrull selgitas välja, et seitsmeliikmelises kambas oli suurem osa 16-17-aastaseid, kes olid tulnud kohaliku nooruki kutse peale Tallinnast Varnjasse paariks päevaks pidutsema.

Piirivalvurid selgitasid noortele eriolukorra piiranguid ning neile tehti eriolukorra nõuete rikkumise eest hoiatus. Samas võeti ühendust lapsevanematega, kellest enamik ei näinud võimalust või vajadust oma lastele järele tulla. Nii jäi vaid loota noorte mõistmisvõimele ning leppida nendega kokku, et seltskond läheb esimese bussiga otsejoones ise tagasi koju Tallinna.

Piirivalvepatrull naasis peatusesse bussi saabumise ajaks, mil seitsmest noorukist oli bussile minejaid vaid kolm. Ülejäänud olla nende sõnul kellegi autoga tagasi koju sõitnud. Nende jutus oli põhjust tõsiselt kahelda ja nii läks piirivalvepatrull läheduses asuvaid majapidamisi kontrollima.

Mõne aja möödudes avastati noored ühe külamehe elamisest, kus oli algust tehtud ühisjoominguga. Teiste seas olid kambas tagasi ka need kolm, kes bussile astusid, kuid piirivalvuritele antud etenduse järel Varnja lähistel bussilt maha tulid ja ülejäänud kambaga liitusid.

Kuna hoiatus ja püüd hea sõnaga asja selgeks teha noortele ei mõjunud, vormistati kõigile väärteoprotokoll, lisaks seitsmele noorele sai selle ka külamees, kes nad enda juurde jooma lubas. Alaealised viidi turvakodusse, kuniks vanemad leiavad aega neile järele tulla ja tagada, et nad kodus püsiks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles