Politsei käis kaks korda järjest eriolukorra reegleid eiranud spordiklubis, treenijad pagesid tagauksest (2)

Kelly Olesk
, ajakirjanik
Copy
Pildil spordiklubi Corsagym.
Pildil spordiklubi Corsagym. Foto: Margus Ansu

Eile käisid politseinikud kahel korral Tartus Võru tänaval asuvas spordiklubis Corsagym, kus valitsuse kehtestatud viibimiskeelust hoolimata inimesed trenni tegid. 

Tartu politseijaoskonna juhtivuurija Mati Valtna sõnul ei paistnud spordiklubi omanik olukorra tõsidusest aru saavat ning eiras sihilikult korraldusi. Küll aga olevat teised spordisaalis tegutsenud inimesed pidanud targemaks olukorra tõsidust adudes kahel järjestikusel korral tagumise ukse kaudu korrakaistjate eest põgeneda ja nii isiklikust vastutusest pääseda.

Kuigi osa inimesi põgenes, õnnestus politseil tabada neist kolm ning nende suhtes alustati hädaolukorra seaduse rikkumise alusel menetlust. Ettekirjutus tehti ka spordiklubi omanikule ning selle edaspidine rikkumine toob kaasa juba sunniraha rakendamise.

Valtna sõnul väljendas spordiklubi omanik selgelt rahulolematust valitsuse kehtestatud piirangute suhtes ja seetõttu hoiavad politseinikud järgnevatel päevadel sellel asutusel teravdatud tähelepanuga silma peal. «Järgmiste rikkumiste korral oleme valmis rahva tervise nimel ka jõulisemalt sekkuma,» lausus ta.

Ehmatav oli politsei reageerimise proportsionaalsus. Tuli lausa kolm patrullautot ja siis neli ametnikku, kes ilma maskideta spordiklubisse sisenesid!

Spordiklubi Corsagym omanik Gert Goršanov ütles, et tema treenis koos sõbra ja naisega ega tea, kes maja ümber ringi jalutasid. «Kui lahvatas koroonakriis, siis järgisin valitsuse ettekirjutatud juhiseid: sulgesin uksed, panin sildid välja, lõpetasin kasutusõiguste müügi ja seega panin ka oma sissetuleku pausile,» rääkis ta ja lisas, et ei näe põhjust – ja seda ei nõua ka riik –, miks ta ise ei võiks treeniguid oma isiklikus kodusaalis jätkata, ka perega, inimestega, kellega nii-kui-nii igapäevaselt koos ollakse.

«Ehmatav oli politsei reageerimise proportsionaalsus. Tuli lausa kolm patrullautot ja siis neli ametnikku, kes ilma maskideta spordiklubisse sisenesid! Minu märkuse peale, et miks neil maskid puuduvad, teatati, et nendel ei peagi olema,» rääkis Goršanov. Talle jäi mulje, et tegemist oli jõudemonstratsiooniga ning pakkus, et olukorra viisakaks lahendamiseks oleks piisanud telefonikõnest.

Lõuna prefektuuri pressiesindaja Kerly Virk täpsustas, et politsei kohalolu suurendamiseks on kriisiajal patrullkoosseisud võimalusel üheliikmelised. See tähendab, et kaks sama patrullekipaaži liiget sõidavadki eraldi autodega oma piirkonnas ringi ning väljakutse saades liiguvad ühe ekipaažina koos ja kahe autoga sündmuskohale. «Selline töökorraldus ei ole kuidagi seotud konkreetse spordiklubi, vaid üleüldise kriisiolukorra ja politseitöö planeerimisega,» ütles Virk.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles