Politsei Annelinnas tehtud trahvidest: sellised inimesed nullivad teiste inimeste pingutuse mõtte (2)

Jüri Saar
, arvamustoimetaja
Copy
Trahvidega päädinud öine noortekogunemine leidis aset Annelinna spordimaja parklas, sealsamas, kus päeval saab autost anda koroonaproove.
Trahvidega päädinud öine noortekogunemine leidis aset Annelinna spordimaja parklas, sealsamas, kus päeval saab autost anda koroonaproove. Foto: Sille Annuk

Tartu Annelinna spordimaja parklas avaliku kogunemise keelu eiramise eest sajaeurose trahvi saanud noormehed pääsesid veel kergelt, sest hädaolukorraseadus lubab karistuseks kuni 1200 eurot.

Lõuna prefektuuri operatiivjuht Ottomar Virk selgitas, et trahvimiseni viisid eile öösel keelu eiramine ja esmalt tehtud hoiatusele vilistamine.

«Vastavalt sellele, kuidas inimesed ja olukord muutuvad, muutuvad ka karistused. Me ei taha kohe vajutada kõige raskemat,» ütles Virk. «Anname inimesele võimaluse aru saada, et nad on valesti käitunud. Jutust nende puhul ei piisanud, sest neile oli hoiatus tehtud juba. See oli kaheteistkümnendik võimalikust karistuses, järgmine kord summa tõuseb. Selline on loogika kõigi karistuste määramisel.»

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles