Suudlevate tudengite purskkaevu neiu on surnud (2)

Copy
Reklaamplakat bussipeatuses Turu tänaval. Suudlevate tudengite noormees hoiab endiselt vihmavarju, tema embuses olev neiu on aga kadunud. Selle asemel hauasammas, millel surma-aasta 2020.
Reklaamplakat bussipeatuses Turu tänaval. Suudlevate tudengite noormees hoiab endiselt vihmavarju, tema embuses olev neiu on aga kadunud. Selle asemel hauasammas, millel surma-aasta 2020. Foto: Sille Annuk

Esimesi plakateid, mis kutsuvad praegustes koroonaohu tingimustes inimesi senisest enam üksteise eludest hoolima ja selle nimel kodus püsima, on Tartu bussipeatustes laupäevahommikul näha.

Linnaruumi ja internetti paisatud reklaamplakatid kannavad nii pildiliselt kui tekstiliselt jõulisi sõnumeid, mis tuletavad meelde, et koroonaviirusest põhjustatud haigus võib olla väga ohtlik.

Piltidelt vaatavad vastu töötlused tuntud monumentidest. Nii näiteks on ühel asendatud Küüni tänaval asuva isa ja poja monumendil mehe figuur hauakiviga, mis kannab surmadaatumina selle aasta arvu. Teisel pildil on sama lahendust kasutatud suudlevate tudengite purskkaevu kujul.

Plakat Tartus Turu tänaval. 
Plakat Tartus Turu tänaval. Foto: Sille Annuk

Sõnumitele nagu «Kelleta sa oled nõus elama?», «Väljas oled sa ohtlik. Mitu elu jääb sinu südametunnistusele?» ja «Iga viirusesse surnud inimene oleks tahtnud perega kodus olla. Miks sina ei taha?» on lisatud manitsus püsida kodus, nagu eriolukorras on palutud.

Täna, 28. märtsi hommiku kella 8.30 seisuga on Tartu ülikooli kliinikumis koroonahaigusega ravil kümme patsienti, neist neli on intensiivraviosakonnas.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles