Inimesel, kes nädalavahetusel tunneb, et tal on koroonaviiruse tunnused, tuleb helistada 1220

Copy
Proovivõtupunkt Tartus Annelinna spordimaja juures.
Proovivõtupunkt Tartus Annelinna spordimaja juures. Foto: Margus Ansu

Alates sellest nädalavahetusest suunab perearsti nõuandeliin 1220 ajavahemikul kella 8–18 inimese COVID-19 testimisvajaduse tuvastamiseks valveperearstikeskusse, samal ajavahemikul on avatud mobiilsed proovivõtupunktid. Ka Tartus.

«Sotsiaalministeerium käivitab koos Eesti perearstide seltsi, terviseameti ja haigekassaga valveperearstikeskuste süsteemi,» ütles sotsiaalminister Tanel Kiik. «Peame olema valmis olukorraks, kus osa perearstikeskusi võivad personali haigestumise tõttu ise abi vajada ning keskuse patsiendid ajutiselt kaotada kontakti oma perearstiga, samas kui vajadus esmatasandi teenuste järele järjest kasvab. Valveperearstid on valmis nädalavahetustel ja riigipühadel inimesi nõustama, vajaduse korral suunama ka COVID-19 testimisele.»

Eesti perearstide seltsi juhi doktor Le Vallikivi sõnul võimaldab valveperearstikeskuste järkjärguline käivitamine lähtuvalt pandeemiaolukorra vajadustest tagada inimestele perearstiabi üle kogu Eesti ning jätta kiirabi- ja haiglasüsteem vaid tõsisemate abivajajate tarbeks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles