Sotsiaalminister Tanel Kiik: kriisiperioodi järel tuleb edasi minna kliinikumi juhtimis- ja struktuurireformiga (1)

Kristel Kaljuvee
, tegevtoimetaja
Copy
Sotsiaalminister Tanel Kiik.
Sotsiaalminister Tanel Kiik. Foto: Remo Tõnismäe

Tartu ülikooli kliinikumi nõukogu otsustas keset suurt kriisi täna ametist tagasi kutsuda suurhaigla juhatuse esimehe Priit Eelmäe. Sotsiaalminister Tanel Kiik on veendunud, et esimeheta jäämine kliinikumi ravikvaliteeti ei kõiguta.

Tanel Kiik kinnitas, et on kliinikumi juhtimises tehtud muudatuste asjaoludega hästi kursis. «Sisemised vastuolud kliinikumi juhtimises on teatavasti kestnud juba kaua. Kahjuks ilmnes, et need süvenesid kriisiolukorras veelgi,» ütles ta.

Kiige sõnul toimus eile õhtul sel teemal konverentsnõupidamine Tartu ülikooli kliinikumi asutajate ehk sotsiaalministri, Tartu ülikooli rektori Toomas Asseri ja Tartu linnapea Urmas Klaasi osavõtul. Seal arutati põhjalikult tekkinud olukorda ja võimalikke lahendusi.

Tänasel koosolekul jõudis nõukogu lõplikule veendumusele, et Eelmäe tuleb taandada ning tema asemel asutust juhtima panna senine haldusjuht Marek Seer. Kiige kinnitusel koordineerib koroonaviiruse leviku ja Covid-19-haigete raviks vajalikke ettevalmistusi kriisijuhtimismeeskond, mida juhib professor Joel Starkopf.

«Tänan senist juhatuse esimeest Priit Eelmäed kogu töö ja panuse eest ülikooli kliinikumi arengusse,» sõnas Kiik. «Olen veendunud, et kliinikum tuleb väljakutsetega toime ning selle professionaalsed arstid ja tervishoiutöötajad tagavad igale patsiendile kõrgetasemelise ravi. Pärast kriisiperioodi lõppu tuleb kindlasti edasi minna ka vajaliku juhtimis- ja struktuurireformiga.»

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles