Kliinikumi plaaniline ravitöö lükkub aprilli lõpuni edasi

Tartu Postimees
Copy
Priit Eelmäe
Priit Eelmäe Foto: Kristjan Teedema

Tartu ülikooli kliinikumi juhatus otsustas Eestis kehtiva eriolukorra, koroonaviiruse leviku ja prognoositava hospitaliseerimist vajavate haigete arvu suure kasvu tõttu lükata plaaniline ravitöö edasi 30. aprillini.

Kliinikumi juhatuse esimees Priit Eelmäe ütles, et otsus on vajalik nii patsientide kui ka tervishoiutöötajate kaitseks. «Lisaks on plaanilise ambulatoorse ja statsionaarse ravitöö katkestamine andnud võimaluse korraldada haigla töö ümber nii, nagu ei kunagi varem. Kliinikumis on loodud kaks erakorralise meditsiini osakonda, üks neist spetsiaalselt Covid-19 haigetele. Lisaks on rajatud Covid-19 patsientidele eraldi nakkusosakond ning ümber on korraldatud intensiivraviosakondade töö, valmidusega suurendada suutlikkust, kui vajadus,» rääkis Eelmäe.

Kliinikumi kriisijuhtimismeeskonna juhi professor Joel Starkopfi sõnul on kliinikum valmistunud Covid-19 patsientide raviks efektiivselt. «Oleme suurendanud nii nakkushaiguste osakonna kui ka intensiivraviosakondade voodikohtade arvu, kuna prognoosime haiglaravi vajavate haigete suurt kasvu lähinädalatel. Ent lisaks kliinikumi otsusele lükata haiglatöö plaanilise ravi edasi on ka Eesti elanikel oluline mõista, et liikumispiirangud on vajalikud, et kaitsta iseenda ja kõikide teiste eestlaste tervist. Vabariigi valitsuse kehtestatud meetmeid viirushaiguse leviku piiramiseks tuleb täita kõige rangemas korras,» rõhutas Starkopf. Ta lisas, et on tänulik nii kliinikumi kriisijuhtimismeeskonnale kui ka kõikidele kliinikumi töötajatele, kes sel keerulisel ajal on mõistnud olukorra tõsidust ning aidanud igati kaasa vajalike töökorralduslike muudatuste elluviimisele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles