Esimene doktorant kaitses väitekirja videosilla vahendusel

Kelly Olesk
, ajakirjanik
Copy
Itaallane Adriano Augusto kaitses oma doktoritöö «Täpne ja tõhus protsessimudelite automaatne koostamine sündmuslogidest» Tartu ülikoolis videosilla vahendusel.
Itaallane Adriano Augusto kaitses oma doktoritöö «Täpne ja tõhus protsessimudelite automaatne koostamine sündmuslogidest» Tartu ülikoolis videosilla vahendusel. Foto: Erakogu

Itaallane Adriano Augusto tegi esmaspäeval doktoritööd kaitstes ajalugu, sest mitte keegi pole enne teda kaitsnud Tartu ülikoolis doktoriväitekirja video­silla vahendusel.

Praeguse koroonaviiruse tõttu on ka ülikoolid kaugõppel ning seetõttu on Augusto eriti tänulik, et Tartu ülikooli arvutiteaduste instituut oli nõus traditsiooni murdma ning lubas väitekirja «Täpne ja tõhus protsessimudelite automaatne koostamine sündmuslogidest» kaitsta virtuaalselt.

Tartu ülikooli ökoloogia ja maateaduste instituudi teadur Marko Mägi täpsustas aga täna hommikul, et ka varem on siiski üks doktoritöö osaliselt videosilla kaudu kaitstud. «Aastate eest kaitsti ökoloogia ja maateaduste instituudi geograafia osakonnas doktoritöö Skype'i vahendusel, sest oponent ei jõudnud segaste asjaolude tõttu Eestisse,» selgitas ta. Mägi lisas, et selliselt, kus kõik kaitsmisel osalejad on kodust veebikeskkonnas ja osalevad kaitsmisel, oli see kindlasti esmakordne.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles