Tartu muuseumide piletihinnad muutuvad

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

1. veebruarist muutuvad piletihinnad Tartu linnamuuseumis ja selle filiaalides ning Tartu mänguasjamuuseumis.

Senised kahe sendikohaga piletihinnad ümardatakse täishindadeks. See toob kaasa mõnede hindade odavnemise ja mõnede kallinemise.

Linnamuuseumis lisandub hinnakirja piletipakett ehk ühispääse kõikidesse muuseumi filiaalidesse ning mänguasjamuuseum võtab kasutusele komplekspiletid.

Linnamuuseumis müügile tuleva ühispääsmega saab käia linnamuuseumis, laulupeomuuseumis, 19. sajandi Tartu linnakodaniku muuseumis, KGB kongide muuseumis ja Oskar Lutsu majamuuseumis. Ühispääse maksab 5 eurot, sooduspilet õpilastele, üliõpilastele ja pensionäridele 2.50.  

Kõikides filiaalides müüakse ka perepääsmeid, mis annab enam kui neljaliikmelisele perele võimaluse külastada muuseumi soodsamalt kui üksikpiletitega.

Linnamuuseumi peahoones hakkab kehtima kogu muuseumi, see tähendab nii ajutise kui püsinäituse külastamisel üks pääse hinnaga 2 eurot, sooduspilet õpilastele, üliõpilastele ja pensionäridele on 1 euro. Ainult ajutise näituse vaatamine maksab 1 euro.

Endiselt saavad linnamuuseumi tasuta kõik Tartu üldhariduskoolide õpilased ning 1. veebruarist oma õppetöö jooksul ka Tartu kutsehariduskeskuse õpilased.

Mänguasjamuuseum võtab külastajate paremaks teenindamiseks kasutusele komplekspileti, millega saab vaadata nii püsiväljapanekuid ja ajutisi näitusi kui ka olla mängutoas ja Teatri Kodus asuvas teatrinukkude muuseumis.

Täiskasvanute komplekspilet maksab 4 eurot, laste, õpilaste, üliõpilaste ja pensionäride oma 3 eurot ning väikelaste (kuni nelja-aastased) pilet 30 senti, perepileti hind on 10 eurot.

Rühmapiletiga sisenejad saavad soodustust iga pileti pealt 20 senti. Samuti muutub muuseumi külastamine soodsamaks peredele: juba ühe kaasasoleva lapsega on odavam osta perepilet kui kolm üksikpiletit. Uudse soodustusena tuleb kasutusele kümne korra pilet, millega püsikülastaja saab nelja pileti hinna eest käia muuseumis kümme korda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles