Küüditatute mälestuseks süüdatakse küünlad koduakendel

Tartu Postimees
Copy
Täna on märtsiküüditamisohvrite mälestuspäev. Riigis kehitva eriolukorra tõttu on suured kogunemised keelatud ning selle tõttu võis täna «Rukilille» mälestusmärgi juurest leida üksiku pärja, mille oli sinna asetanud linnavalitsuse esindaja.
Täna on märtsiküüditamisohvrite mälestuspäev. Riigis kehitva eriolukorra tõttu on suured kogunemised keelatud ning selle tõttu võis täna «Rukilille» mälestusmärgi juurest leida üksiku pärja, mille oli sinna asetanud linnavalitsuse esindaja. Foto: Kristjan Teedema

Täna on märtsiküüditamise aastapäev. Eriolukorras linnaväljakutel ja mälestusmärkide juures tseremooniaid ei korraldata. Tartu linnavalitsuse esindaja asetas hommikul kell 9.30 kommunismi ohvrite mälestusmärgi Rukkilill juurde pärja. 

Mälestuspäevaga seotud vabaühendused ja Tartu linn kutsuvad üles süütama küüditatute mälestuseks küünla koduaknal.

Tartu linn jagas Facebookis ka Curly Stringsi märtsiküüditamise aastapäeva puhuks valminud uut laulu «Mind nad kätte ei saa». Ansambel pühendab laulu neile, kes 1949. aasta märtsiküüditamise läbi kaotasid oma kodu või lähedase inimese.  

Laul räägib tõestisündinud loo noorest mehest, kes imekombel pääseb märtsiküüditamisest. See noormees oli Eeva Talsi vanaisa Aksel Herbert Lindal.

Meloodia autor on Eeva Talsi ning sõnade autorid 2017. aastal Tartu linnakirjaniku tiitlit kandnud luuletaja Kristiina Ehin ja tema ema Ly Seppel Ehin. Video režissöör on Johannes Magnus Aule.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles