Ülesvõte on tehtud aastal 1967 Gaudeamuse ajal, Tartu akadeemiline meeskoor eesotsas dirigent Richard Ritsinguga seisab laululava juures laulupeotule ees. Linnamuuseum on tänulik, kui inimesed saadavad selle pildi põhjal mälestusi peost ja annavad teada, kes on pildi.
Ülesvõte on tehtud aastal 1967 Gaudeamuse ajal, Tartu akadeemiline meeskoor eesotsas dirigent Richard Ritsinguga seisab laululava juures laulupeotule ees. Linnamuuseum on tänulik, kui inimesed saadavad selle pildi põhjal mälestusi peost ja annavad teada, kes on pildi. Foto: Linnamuuseumi fotokogu

Kuidas linnas liikumisest üle jäävat aega tarvitada kodus nii, et oleks endal huvitav ja teistel kasulik? Ühe võimaluse selleks pakkus välja Tartu linnamuuseum, kutsudes põikama muuseumide veebivärava MuIS kaudu oma ja möödaminnes ka teiste kogudesse ning jagama seal leitud huvipakkuvate museaalide vaatlemisel tekkinud mälestusi.

«Muuseumide kogudes on hoiul palju esemeid, mis on meile kõigile tuttavad, kuid on ka neid, mille kohta napib muuseumitöötajatel teavet,» ütles linnamuuseumi peavarahoidja Kaie Jeeser.

Tselluloidist lokikamm on valmistatud aastal 1956. Kellel selline kamm kodus või kes on sellist kasutanud, võib oma muljeid edasi anda muuseumile.
Tselluloidist lokikamm on valmistatud aastal 1956. Kellel selline kamm kodus või kes on sellist kasutanud, võib oma muljeid edasi anda muuseumile. Foto: Linnamuuseumi ajalooline kogu
Kommentaarid (1)
Copy