Tartu kutsub teisiti tulnud kevadest lugusid kirjutama

Tartu Postimees
Copy
Sinililled
Sinililled Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Tartu kuulutab koos linnakirjaniku Carolina Pihelgaga välja sel aastal hoopis teistmoodi alanud kevade juttude kirjutamise ja kogumise. Oodatakse kõiki tartlasi ja Tartu vaimu kandjaid panema ilukirjanduslikus võtmes kirja mõtteid kõigest sellest, mida teistmoodi saabuv kevad endaga kaasa toob.

«Kevadisel pööripäeval on kogu maakeral öö ja päev võrdse pikkusega ning siit edasi on päevad aina pikemad ja soojemad. Sel aastal on koroonaviiruse ja eriolukorra tõttu paljudel märksa rohkem aega kui tavaliselt, et märgata muutusi enese sees ja ümber,» kirjutab linnakirjanik Pihelgas. «Kui pilk õue heita, siis jah, kevad tõesti tuleb, seda ütlevad nii krookused ja sinililled kui ka päikese aina eredam helk aknas. Aga mida ütleb pilk sissepoole?»

Linnakirjanik kutsub üles läkitama ilukirjanduslikke lühipalu kevademeeleoludest, igapäevastest märkamistest, sellest, mis on mõttes ja meelel. Oodatud on luuletused, miniatuurid ja lühijutud, ent ka fotod, joonistused ja laulud.

Üleskutses on öeldud, et tekstide kogumisele oodatakse töid kõigilt, kellele läheb korda nii saabunud kevad kui ka Tartu vaim ning inimesed selle sees ja ümber.

Parimad kaastööd avaldatakse veebis, osalejate vahel loositakse välja kirjanduslikke meeneid. Kaastööd palutakse saata aadressile indrek.mustimets@tartulv.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles