Kirjanduslinn Tartu ühendab laupäeval luulelugejad videosalvestistena

Copy
Ron Whitehead luges mullu kevadel oma loomingut ette Tartu kirjandusmaja trepil.
Ron Whitehead luges mullu kevadel oma loomingut ette Tartu kirjandusmaja trepil. Foto: Sille Annuk

21. märtsil on ülemaailmne luulepäev, mida Unesco kirjanduslinnad, nende hulgas Tartu, on tähistanud paar aastat. Eesti kirjanduse seltsi teadussekretäri Marja Undi teatel ei saa Tartus teha tavaks saanud kohvikutuuri ning nõnda toimub luulepäev tänavu virtuaalses ja vaimses ruumis, mis luuakse ühiselt kirjanduslinna Tartu Facebooki lehele lisatud sündmusena.

Eesti kirjanduse selts kutsub kõiki huvilisi üles lugema kas sel päeval või ka varem mõnda luuletust, olgu see siis omalooming, mõni oma lemmikluuletus või lihtsalt mõni tekst, mis parajasti kõnetab, tegema lugemisest videosalvestuse ning saatma selle kas faili või Youtube'i lingina e-posti aadressile eks@kirjandus.ee või postitama laupäeval luulepäeva sündmuse arutelu alla.

Kirjanduslinna Tartu korraldajad lisavad, et ilmtingimata ei pea filmima ennast – olulised on sõnad ja hääl, seega võib kaamera suunata ka aknast avanevale vaatele, lauale, raamatule, kohvitassile või kassile. Videole pole seatud kvaliteedinõudeid, sest tähtsam on mõte ja hea tahe ning see, et osaleksid kõik, kes vähegi soovivad. E-posti teel videot saates palutakse ka märkida, millist infot soovitakse või ei soovita postituses avaldada (nimi/hüüdnimi, lühike tutvustus või midagi muud).

Osalemise soovist on Marja Undi andmeil praeguse seisuga teada andnud teiste hulgas linnakirjanikud Carolina Pihelgas ja Mika Keränen ning kirjanduslinna Tartu mullukevadine kirjanik-resident, Kentuckyst pärit Ron Whitehead.

Nii videote tegijad kui ka kuulajad-vaatajad on oodatud 21. märtsil postitusi jälgima, jagama ja kommenteerima ning selle kõrvale muidugi nautima ka koduse raamaturiiuli rikkusi.    

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles