Kodutute varjupaiga klientegi on testitud, vastused negatiivsed

Aime Jõgi
, ajakirjanik
Copy
Voodid Tartu linna kodutuile, kes vajavad ööseks sooja tuba.
Voodid Tartu linna kodutuile, kes vajavad ööseks sooja tuba. Foto: Margus Ansu

Tartu linna asutus Varjupaik, mis pakub kodututele öömaja ning päevast ajaveetmist, töötab eriolukorra tingimustes tavapäraselt. Juhataja kohusetäitja Eva Ericksoni sõnul on sealt ka kaks inimest koroonaviiruse perioodil viidud testimisele, aga mõlema proovid osutusid negatiivseteks.

«Päevakeskuses veedab tavaliselt aega 8 või 9 inimest, varjupaigas ööbib 15-16 inimest,» lisas Eva Erickson.

Eva Ericksonile tundub, et kliendid on eriolukorrast teadlikud. Ka on nad päevakeskusesse ja varjupaika üles pannud teavet selle kohta, kuidas hoida ennast ja teisi viiruse perioodil. Kõigil on võimalus kasutada käte desinfitseerimisvahendeid. Ka Varjupaiga töötajad kasutavad kummikindaid ja näomaske ning desinfitseerimisvahendeid ning soovivad tervist kõigile.

Tartu varjupaik asub aadressil Lubja 7. Öömaja pakub see kella 20–8. Varjupaigas on võimalik pesta ennast ja oma riideid, valmistada toitu ja magada.

Päevakeskus on avatud tööpäeviti kell 8–17. Seal saavad koduta jäänud inimesed sotsiaalnõustamist ja hingehoiuteenust ning infot vabade töökohtade ja ümberõppimisvõimaluste osas.

Keskuses saab vaadata telerit, kuulata raadiot, valmistada teed või puljongit, kasutada tualetti, raseerida habet, lõigata juukseid, kasutada arvutit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles