Terviseamet kinnitas veel ühe koroonaviiruse juhtumi Elva vallas

Tartu Postimees
Copy
Elva vallavalitsus võttis vastu otsuse valla mobiilirakendus sulgeda, sest seda ei kasutata kuigi palju ning äpiga kaasnevad kulud kasvaksid liiga suureks.
Elva vallavalitsus võttis vastu otsuse valla mobiilirakendus sulgeda, sest seda ei kasutata kuigi palju ning äpiga kaasnevad kulud kasvaksid liiga suureks. Foto: Margus Ansu

Terviseamet teatas kolmapäeval Elva vallavalitsusele veel ühest registreeritud koroonaviiruse juhtumist selles omavalitsuses. Teadaolevalt on tegemist kooliõpilasega.

Kuna Terviseamet testib eelkõige raskelt haigeid ja riskirühmadesse kuuluvaid inimesi, on tõenäoliselt tegelikke viirusesse nakatunuid rohkem, mistõttu palutakse väga tõsiselt järgida nakatumise vältimiseks antud soovitusi.

Elva vallavanem ja kohaliku kriisikomisjoni esimees Toomas Järveoja ütles, et praeguses olukorras on kõige olulisem säilitada rahu. "Kuigi olukord on kõigile keeruline, peame säilitama rahu ja järgima hoolikalt Terviseameti soovitusi. Panen kõigile südamele, et te räägiksite oma eakatest lähedastega, sest just nemad on riskirühm ning seetõttu on eriti oluline, et ka nemad järgiksid Terviseameti soovitusi."

Nakatumise vältimiseks on eakatel kõige olulisem püsida kodus, ammugi mitte külastada avalikke asutusi. "Kui kellelgi ei ole võimalik mõnelt oma lähedaselt toidu või ravimite toomiseks abi küsida, tuleks pöörduda vallavalitsuse sotsiaaltööspetsialistide poole," lisas Järveoja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles