Norralasest Eesti luuletaja peab Atlandi ääres karantiinipäevikut

Raimu Hanson
, ajakirjanik
Copy
Eelmise aasta Betti Alveri kirjanduspreemia laureaat Øyvind Rangøy.
Eelmise aasta Betti Alveri kirjanduspreemia laureaat Øyvind Rangøy. Foto: Kristjan Teedema

Parima ilukirjandusliku debüüdi tegijale antava Betti Alveri kirjanduspreemia žürii kuulutas mullu novembris Tartu kirjandusmajas välja seekordse laureaadi. Selleks osutus norralane Øyvind Rangøy (hääldada: öivin rangöi) oma luulekogu «Sisikond» eest. Nädal tagasi Eestist Norrasse sõitnud, sattus ta karantiini, kus peab praegu suhtlusmeedias päevikut ja teeb keeleõpetaja tööd interneti vahendusel. Intervjuu andis ta meilitsi.

Olete sõpradele teatanud, et sõitsite 12. märtsil veidikeseks ajaks Norrasse ja leidsite end välismaalt saabujana automaatselt karantiinis. Peate olema 26. märtsini väikeses kollases majas Atlandi ookeani ääres ega tohi sealt lahkuda. Võite lähiümbruses jalutada, kui hoiate inimestest ohutusse kaugusesse. Kas see on sama maja, millest te kirjutate nii mõneski «Sisikonna» luuletuses?

See maja on küll mainitud «Sisikonnas», aga veel rohkem on mainitud naabermaja, «vana maja», mis on ka minu valduses. Kindlasti on tegu sama kohaga ja kindlasti on ka nii mõnigi «Sisikonna» luuletus just siin kirjutatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles