Prügivedaja palub viirusesse nakatunutel lõpetada prügi sorteerimine

Eili Arula
, ajakirjanik
Copy
AS Keskkonnateenused palub viirusesse nakatunutel prügi mitte sorteerida.
AS Keskkonnateenused palub viirusesse nakatunutel prügi mitte sorteerida. Foto: Elmo Riig

Koroonaviiruse leviku tõkestamiseks on ka jäätmevedajad kehtestanud hulga reegleid, mida eriolukorras tuleb järgida. AS Keskkonnateenused palub viirusekandjatel enam prügi mitte sortida ning palub jäätmevedajatega distantsi hoida.

Jäätmekäitleja AS Keskkonnateenused kodulehel seisab teade, kui elamises on Covid-19 viirusekandja või on kahtlus, et haigestunud inimesel on see viirus, siis palutakse jäätmeid liigiti mitte koguda. Piirang on kehtestatud seetõttu, et sorteeritud jäätmed sorditakse hiljem liinil käsitsi.

«Kõik jäätmed panna kilekotti, see võimalikult korralikult sulgeda ja viia selline kott olmejäätmete mahutisse. Kindlasti palume sellised jäätmed asetada mahutisse, mitte selle kõrvale või konteineri kaanele,» seisab AS Keskkonnateenused kodulehel.

Veel palub AS Keskkonnateenused eramute omanikel leida võimalus tuua jäätmemahuti veopäeval väljapoole piirdeaeda, et vähendada teenust osutavate töötajate töökoormust ja ebavajalikke kontakte. «Eriolukorraga seoses palume jäätmeveoki operaatoreid mitte kõnetada ega läheneda neile lähemale kui kaks meetrit,» seisab teates.

Ragn-Sells veel nii äärmuslikke meetmeid ei rakenda. «Koroonaviirusesse nakatumise ohu vähendamiseks oleme hajutanud tööjõudu, saatnud võimalikult palju inimesi kodukontoritesse, jaganud autojuhtidele lisakaitsevahendeid ja sulgenud mõned teenused, kus otsekontaktide arv on suur,» selgitas Ragn-Sellsi turundus- ja kommunikatsioonijuht Rainer Pesti. Näiteks on Ragn-Sells sulgenud jäätmejaamad ega korralda sorteerimiskeskustesse ekskursioone. Esialgu jäävad need piirangud kehtima 1. maini.

Pesti lisas, et eriolukorras, kus paljud töötavad kodus ja lapsed on koduõppel, võib klientidel tekkida vajadus konteinerite lisatühjenduse järele. «Otseselt ei pea tühjendusgraafikut sagedamaks muutma, teha saab üksikuid lisatellimusi ja ka seda on kõige lihtsam teha iseteeninduses,» sõnas ta.

Samas rõhutavad nii AS Keskkonnateenused kui ka Ragn-Sells, et jäätmevedu jätkub tavapärases rütmis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles