Ukraina-Poola piiril lõksus olnud eestlased magasid öösel Valgevenes autos ja peaks lähiajal koju jõudma

Aet Rebane
, ajakirjanik
Copy
17. märtsi südaöösel lõppes vaba liikumine üle Eesti-Läti piiri. Uuesti peaks see taastuma 15. mail.
17. märtsi südaöösel lõppes vaba liikumine üle Eesti-Läti piiri. Uuesti peaks see taastuma 15. mail. Foto: Arvo Meeks

Tartu Postimees on viimastel päevadel jälginud, kuidas jätkub kolme tartlase reis, kes eelmise nädala lõpus koroonapiirangute tõttu Ukraina ja Poola piirile lõksu jäid ning sealt vabanedes uut teekonda kodu poole alustasid. Nüüd näib, et mehed jõuavad juba lähiajal koju.

Pärast Ukraina-Poola piiril kahe piiripunkti vahel passimist said tartlased diplomaatide töö tulemusena tagasi pöörduda Ukrainasse ning siirdusid Kiievisse, et seal Valgevene lühiviisa vormistada ning ringiga koju sõita.

Tartu Postimees suhtles täna ühe lõksus viibinud eestlase naisega. Too teatas, et mehed on nüüdseks Lätis ning peaks umbes kolme tunni pärast koju saabuma. Et reisiväsimus oli suur, magasid mehed öösel mõne tunni Valgevenes.

«Ei teagi enam, kas olla vihane või rõõmustada,» ütles lõksus olnud eestlase lähedane, kes ei soovinud oma nime uudises avaldada. «Mitu päeva on vihane oldud küll, et ei kuulata naist, kui ma ütlesin, et ärge minge! Aga nüüd olen ikka rõõmus, kui nad lõpuks tagasi jõuavad,» lisas ta ja avaldas lootust, et mehed ei pea Läti piiril kaua ootama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles