Kunstinäitused tulevad kodusesse arvutisse

Raimu Hanson
, ajakirjanik
Copy
Peeter Allik 28. juunil 2002 näituse "Aktiivne-passiivne" avamisel.
Peeter Allik 28. juunil 2002 näituse "Aktiivne-passiivne" avamisel. Foto: Lauri Kulpsoo

Tartu kunstnike liidu projektijuht ja kuraator Peeter Talvistu avas suhtlusmeedias kunstinäituste meenutuste sarja. Sellega soovib ta keerulise ja pingelise eriolukorra ajal, kui kunstimajas ja kõikides teistes suurtes näitustemajades näitusi ei toimu, tuua natuke vaheldust. Ta avaldab lootust, et iga päev lisanduvad tagasivaated juba olnud näitustele pakuvad natukenegi kõigile soojust ega lase kunsti kogemise tunnet meelest minna.

«Alustame lõbusa projektiga 2002. aasta suvest, kui Meeland Sepp tõi monumentaalgaleriis kõigi soovijateni «Igavese suve»,» kirjutas Peeter Talvistu suhtlusmeedia postituses. See näitus oli osa sama aasta 28. juunil kunstimajas avatud ja Peeter Alliku kureeritud näitusest «Aktiivne-passiivne». Monumentaalgaleriis välja pandud Meeland Sepa installatsioonile lisandus samal päeval teisel korrusel avatud näitus Billeneeve ja Mila Balti loomingust.

Tartu kunstimaja ei ole ainus, mis pakub eriolukorra ajal võimalusi kunsti arvutiga endale kodus nähtavaks teha. Kultuuriministeerium on kogunud ja kogub ka edaspidi enda kodulehele võimalusi, kuidas saavad huvilised koduseinte vahel osa kultuuris pakutavast. Täienev loetelu võimalustest on siin.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles