Viimasel hetkel ära jäänud Motoexotica võttis korraldajalt viiekohalise summa

Aet Rebane
, ajakirjanik
Copy
Motoexotica.
Motoexotica. Foto: Üllar Priks

Koroonakriis tuli paljudele ootamatult. Kui veel eelmise nädala keskel arvasid Tartu Näituste töötajad, et maamess lükkub septembrisse, ent nädalavahetuseks planeeritud Motoexotica ja ilumess toimub, siis päev enne algust otsustati need siiski ära jätta. Selline kannapööre tõi aga kaasa arvestatava majandusliku kahju.

«Olime otsuse sunnitud langetama viimasel hetkel, sest olime infosulus,» ütles Tartu Näituste projekti- ja kommunikatsioonijuht Henrik Urbel. «Selleks hetkeks oli haigus Eestis tuvastatud 17 inimesel ning ajakirjanduses anti teada peaministri soovitusest kõik avalikud kogunemised edasi lükata. Konkreetseid korraldusi toona siiski veel ei antud.»

12. märtsil kell 13 said korraldajad veel terviseametist soovitusi ürituse elluviimiseks, kuid mõne tunniga eskaleerus olukord sedavõrd, et ettevalmistustööd peatati. Hilisõhtul kuulutati Eestis välja juba eriolukord. «Kahju, et riikliku otsuse vastuvõtmine viibis ning et meid ega teisi ürituste korraldajaid varem ei hoiatatud, kuigi kõlakaid juba liikus,» nentis Urbel.

Tartu Näitused tegi seoses ära jäänud messiga suuri kulutusi, mille täpne maht on veel arvutamisel. «Tegemist on kindlasti viiekohalise summaga,» ütles Urbel. «Kahju ei kanna üksnes meie, vaid ka meie ligemale 90 eksponenti, kellele tähendab ära jäänud üritus saamata jäänud tulu ning transpordile ja palkadele tehtud kulutusi,» lisas ta.

Messikorraldajad jälgivad Urbeli sõnul Eestis toimuvat samamoodi, nagu kõikide teiste ärivaldkondade esindajad, ning langetavad hiljem otsuse, kas ja millal on võimalik üht või teist plaanitud üritust tagantjärele korraldada.

Eriolukord kestab praeguse otsuse järgi 1. maini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles