38. Tartu maastikumaraton toimub virtuaaljooksuna (2)

Lenel Karu
, reporter
Copy
Tartu maastikumaraton 2019.
Tartu maastikumaraton 2019. Foto: Adam Illingworth

Kevadhooaja alguse suurima rahvajooksuna tuntud Tartu maastikumaratoni distantsidel osaleb igal aastal ligikaudu 10 000 spordisõpra. Olukorras, kus spordi- ja massiüritused on keelatud, otsustasid korraldajad, et 38. Tartu maastikumaraton toimub sel kevadel virtuaaljooksuna. 

«Soovime ülimalt keerulistes ning pidevalt muutuvates oludes kutsuda inimesi üles säilitama optimistlikku meelt ja positiivset ellusuhtumist,» ütles Tartu maastikumaratoni võistluste direktor Indrek Kelk.

«Regulaarne liikumine ja treening värskes õhus aitavad kriisiolukorda kergemini üle elada, ise terve püsida ja head füüsilist vormi hoida. Virtuaalmaraton motiveerib inimesi spordiharrastust jätkama ning samas ei ole sellist maratoni läbides vaja karta nakkusohtu suures jooksjate massis, joosta võib ihuüksi oma kodumetsas,» lisas ta.

Virtuaalsel maastikumaratonil on valikus Tartu maastikumaratoni neli tavapärast distantsi: 42, 24, 10 või 5 km. Koht, kus valitud pikkusega jooksu- või kõnniring teha, jääb iga osaleja enda otsustada. Selleks sobivad nii Tartu maastikumaratoni tähistatud rajad, aga ka muud osalejale endale kõige mugavamad metsa- ja linnateed. Valitud distants tuleb läbida kahe nädala jooksul, 1.–17. maini, ning saata oma jooksulogi korraldajatele. Kõiki virtuaaljooksu läbijaid ootab maastikumaratoni medal.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles