Maksu- ja tolliamet tabas Tartu lähistelt neli kasti salasigarette

Eili Arula
, ajakirjanik
Copy
Tartu lähistelt avastatud salasigarettide hunnik.
Tartu lähistelt avastatud salasigarettide hunnik. Foto: EMTA

Laupäeval pidasid maksu- ja tolliameti töötajad (MTA) Tartu lähistel Kastre vallas kinni sõiduauto kahe meessoost isikuga. Auto kontrollimisel avastati neli kasti salasigarette.

Juhtum sai laupäeval alguse Setomaalt, mil Saatse kordoni piirivalvurid avastasid piiriäärsel alal kolme inimese liikumise. Reageeris mitu piirivalvepatrulli, kes asusid üheaegselt piiriäärsel alal liikunud inimesi otsima nii teenistuskoerte abil maastikult kui ka lähedal asuvatelt teedelt. Juhtunust anti info edasi ka maksu- ja tolliameti töötajatele, kel õnnestus kirjeldustele vastav masin ühes nelja kasti salakauba ja meestega tabata Tartu lähistelt.

Kastre vallas tabatud salasigarettide hunnik.
Kastre vallas tabatud salasigarettide hunnik. Foto: maksu- ja tolliamet

Juhtumi asjaolude väljaselgitamiseks on MTA-s alustatud väärteomenetlust, kuid täpsemat infot MTA praegu veel jagada ei saa.

Maksu- ja tolliameti kommunikatsioonispetsialist Helerin Rauna selgitas, et kindlasti pälvib juhtum tähelepanu, sest isegi pandeemia ning kehtestatud eriolukord ei pärsi salakaubavedajate aktiivsust. «MTA kinnitab, et ka eriolukorra tingimustes täidab amet oma tööülesandeid edasi ja mingit leevendust salakaubavedajad tundma ei saa,» vahendas Rauna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles