Tartu vald peatab teisipäevast praamiühenduse Piirissaarega

Tartu Postimees
Copy
Laaksaare ja Piirissaare vahel reise tegev parvlaev Koidula jääb vähemalt märtsi lõpuni tööta.
Laaksaare ja Piirissaare vahel reise tegev parvlaev Koidula jääb vähemalt märtsi lõpuni tööta. Foto: Sille Annuk

Esmaspäeva hommikul pidas Tartu valla kriisikomisjon istungi, mille käigus võeti kasutusele lisaks ennetavad meetmed COVID19 nakkushaiguse leviku tõkestamiseks omavalitsuse territooriumil.

Alates teisipäevast kuni märtsi lõpuni ei tehta regulaarseid praamireise Piirissaare ja Laaksaare vahel, kuna suur osa saare elanikest on vaenemaealised ja kuuluvad seega riskirühma. Kaubavedu toimub vajaduse põhiselt.

Põhjendatud vajaduse korral, näiteks meditsiinilist abi nõudvas olukorras, saab liikuda saare ja mandri vahel hõljukiga, liikumine peab olema saarevahi Toomas Lindjärvega kooskõlastatud (telefon: 5294 630, e-post: toomas.lindjarv@tartuvald.ee).

Nakkushaiguse leviku tõkestamiseks ei transpordi alates esmaspäevast valla sotsiaaltöötajad kliente kauplusesse ja apteeki, abivajajatele tuuakse kaup koju ja antakse lähikontaktita üle. Need, kel on vältimatult tarvis minna arsti vastuvõtule, viiakse kohale. Endiselt aidatakse kõikide hädavajalike toimingutega.

Tartu vallavalitsus ootab infot abi vajavate inimeste kohta (näiteks karantiinis olijad, kelle eest lähedased ei saa hoolitseda) sotsiaaltööspetsialisti Maris Rannaveeri e-posti aadressil maris.rannaveer@tartuvald.ee või sotsiaalosakonna valvetelefonil 510 3781.

Tartu vallas on avatud valverühmad järgmistes lasteaedades: Raadi lasteaed Ripsik, Kõrveküla lasteaed Päikeseratas, Tabivere lastead, Laeva lastead ja Raadi lasthoid. Lapsi palutakse võimaluse korral siiski lasteaeda mitte viia.

Ennetava meetmena on ajutiselt suletud Lähte lasteaed Kiisupere ja Maarja-Magdaleena lasteaed.

Tartu vallavalitsuses ei toimu kodanike vastuvõttu esialgu märtsi lõpuni. Palume võimaluse korral kõigil esitada vajalikud avaldused, taotlused ja dokumendid elektrooniliselt või lükata vallavalitsuse külastust edasi. Kodanikke teenindatakse telefoni teel. Toimivad kõik tavapärased vallavalitsuse mobiiltelefonid ja e-posti aadressid.

Paberil on võimalik kõik taotlused ja avaldused jätta vallavalitsuse postkasti, mis asub vallavalitsuse kõrval Kõrveküla alevikus aadressil Haava 6.

Kõigil, kel on infot seoses COVID19 nakkushaigusega Tartu vallas või kui te märkate abivajajaid, palun andke sellest teada e-posti aadressil staap@tartuvald.ee või üldtelefonil 510 6363.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles